sunnuntai 16. helmikuuta 2014

rikkookue.

Hikikarpaloita, mustat silimän aluset. Tärinä ja kylymät värreet.
Rapula.

Ulukona sato isoja lumihuitalleita hiljoskellen, välilä kovvaa tuuleskellen ja sitten se rauhottu kokonaan pitkäksi aikkaa. Nyt sattaa taas. Minä kaivauvun peiton alle miettimmään mitä tuli eilen tehtyvä.Käytiin eilen kattomasa paikallisesa kuppilasa Chilloutisa Heikki Silvennoista. Ohan se äijä hieno, nii hieno. Sillä oli herrasiunaa punaset housukki. Se paikka veti kyllä eilen ihimisiä ko rutto puoleesa, sielä ei ollu tillaa hengittää.

Onneks pääsin purkerin kautta kotia nukkummaan.


30 handmade days, #5

Tämän rapula-aamun kunniaksi makasin yksinkertasesti vain sohvalla, koska pystyin.

Tänhän tehin koiran vetoleluja.

Mullon ollu pitkän aikaa tarkotus tehä Hilimale uusia vetoleluja ko aina jää jostaki kuetta yli. Tännään oli sitten hyä päivä siihen.

Sen vanahat vetolelut on kesällä tehtyjä ja net on kyllä aika rikki veetty, ja vanahat väritki ;) Mää tykkään tehä leluja koirille trikookuteesta  ihan senki vuoksi että jos ne hajuaa, nii solekko tehä uus. Ja jos se vähän tummuu kuolasta, nii solekko nakata konheesseen ja son ko uus. ja puhas.

Jos ei ole trikookudetta minkään näköstä talosa, käy vaate- ja liinavaatekaappeja lävitte ja leiko vanahoja t-paitoja, trikoohousuja, lakanoita, mitä vaan. Ne käypii aivan yhtä hyvin.


Värit oli mulla ihanan pirtsakat pinkki ja valako-beigeraitanen kude. Purin raitasen kuteen poisa vanahasta maton tekeleestä, kun tämä on niin ohutta. Se loppu"matto" sai sitten uuven elämän pannulappuna :D


"matto"

~


Mittasin silleen vähän niin ja noin nuo pätkät. Keskimitta oli näile se 140-150cm. Pittuutta on siksi niin palion, että letitykseen ja varsinki solmuihin mennee iso osa nauhan pittuuesta. Toki voi käyttää oman mielen ja tarpeen mukkaan pitempiä, tai sitten lyhyempiä pätkiä.


Alotin sitte tietty ottamala sopivan määrän trikoonauhoja ja solomittin ne toisesta päästä kiini. Nämä on mulla melko ohuvia, mutta toki siinäki valta on sulla ittellästi, tehekkö paksuja vai ohuvia. Kai tämä on koirakohtastaki.


Letityksen kannattaa olla meleko jämäkkä, että se kestää koiran(/koirien) leikeisä. Meilä Hilima ainaki vettää ko raivotautinen ko sen kanssa alakaa leikkiin :D


Sitte ko oot letittäny nii päätä ite haluakko jättää hapsut epätasasiksi vai rapsasekko net tasasiksi. Mää leikkasin nää vielä lopuksi ko toiset oli sen viis (5) senttiä ja muutamat melkein kakskymmentä (20) senttiä. 

~
'
Tehin vielä kokkeeksi toisenki lelun vetokahvalla. 


Kattoin suht saman mittasia nauhoja ja kattoin niile keskikohan. Sijoin eka toisen pään vetosolomule ja letitin sen keskikohan. Täsä kuvasa toinenki pää on vetosolmula vain siks ettei se letti purkaannu.


Yhistä sitte molempien lettien keskimmäiset nauhat yhteen, ja reunat vielä erikseen ja ala letittämmään.


Ja jee, siinä net on. Eikö leikkimmään.
Hilima ainaki tykkäs näistä, mutta sillehän kelepaa mikä vaan leluksi. Jopa sukka. Tai siis, sukka varsinki. ♥

~

Mää lähen syömmään rahkaa ja makkaamaan pahan olon pois, 

tsudiluu!