keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

taivas on sininen, mut sitä ikinä en ehdi katsoo

30 handmade days, #15

Muovipussin sulatus ja ompelu! hiiiiiiiiiih

Tätä oon aikonu kokkeila jo kauan kauan kauan, mut en oo halunnu syystä että tiesin sen aiheuttavan mulle jonku näkösen migreeni-pääkivun. Ja niihän se teki, mutta perkele. AaÄs, aivan sama. Tätä kiriottaesa se mennee ohi.


Sää tarvit 

hienoja ja kivoja ja ihaneja pusseja, ees jokseenkaan :D
leivinpaperia
nuppineuloja
silitysrauvan
sakset
(mittanauhan)
(additional stuff, niinku nappeja, tarranauhaa, neppareita ja vetskareita)
ja mielikuvitusta

Selitän ensteks mun testin kautta kuinka tämä homma toimii. Siks tossa on toi ihanan viheriä pirkka-roskapussi! Sitte eikö luovuus kukkimmaan.

Laita ensinnäki muutamalla neulalla leivinpaperi sinun silityslauvan pääle ettei sulanu pussi mee tarttuilemmaan siihen.


Leikkaa jonku kokonen palanen muovipussista ja vaikka mukkaan muutama kirijain. Tässä mulla on pirkkaroskapussin puolikas ja KappAhlin pussi:D

Rauvan pitäs olla lämmin ja tossa keskivaiheilla eli kahessa pisteessä, vaikka vähän allekki. Tee ensin pari testisulatusta ja kato mikä soppii sun rauvalle parhaiten ja sille pussille mitä aijot käyttää. Pieni pala riittää.

Asettele kirjaimet hyvin sinne ja käännä vaikka se pussin toinen puoli siihen päälle. Se vähän sinetöi niitä muoveja sinne ja ne pyssyy paremmin.
Laita toinen pala leivinpaperia päälle ja piä rautaa hetki paikalhan ja siirrä uuteen kohtaan. Sää kuulet ja näät ko se muovi sullaa ja kutistuu ja ripirapisee leivinpaperia vasten. Käy se koko muovin alue pari kertaa läpi hittaasti ja lopuksi vaikka silota vielä pahimmat rytyt uusiksi, nakkaa rauta pöyväle ja joku painoksi sulatetun muovin pääle.
Sitte sulla on siinä sulatettua muovia, jota voit vaikka ommella uutteen muotoon. 
Lissää uusia kerroksia, että materiaali on lopussa tarpeeks kestävä ja/tai peittävä. Ota huomiioon se, että tämä kutistuu vähän ja rutistuu sitä mukkaan ko silität sitä uuvesti.

Ota huomiioon myös kutistumis- ja leikkausvara ko alat suunnittelemmaan jotaki, joka vaatii ompelua. 

*

Mun oma työ on sitte tämmönen. Halusin testata toimiiko permanenttitussi ja muovin sulatus yhesä, ja jos, niin miten.Ja toimiihan se. Tämä valkonen muovi on kaksinkertasena tässä. 

Huomasin kuitenki sulatuksen ja jähyttelyn jäläkeen, että se rappautuu myös pois. Luin jostaki, että hedelmä- tai pakastepussit ei sovellu tähän koska non ohuvia ja niistä ei nävy sulatuksen jäläkkeen läpi. Hölynpöppyä!
Minä leikkasin pakastepussin auki ja laittoin sen yksinkertasena tuon tussikuvan päälle ja tosi nopsaa silitin sen kiinni. Palohan se vähän läpi kun sitä monesti silittellee, mut suurimmaksi osaksi se on niin hyissä kuosissa, ettei varmasti lähe kuva mihinkään.

Päätin sitte että ompelen meikkipussin.

Sulatin kaveriksi takapuolen tästä valkosesta ja mukkaan heitin vähän H&Mn pussia. Sisävuorena mulla on lissää valakosta pussia yks kerros ja kerros ginatricotin pussia.  Yhteensä kerroksia mulla on aina yhdessä palasessa 4 tai 5. Vähän kuultaa läpi, jotenka jos hermot kestää niin sulata usiampi kerros ja pussista ei kuulla tavarat läpi.Leikkasin palaset lopuks samankokosiksi ja neulasin kiinni ja ompelin sisäsaumat.


Sitte vetoketjun.


Tehin pussin reunaan vielä kaveriksi rinkan, että sen saapi johonki roikkummaan. Täsä on siis yks KappAhlin pussin kahava taiteltuna kaksinkerroin ja sulatettu. Se sullaa ja kutistuu tosi tiiviiksi jotenka se kestää. Ei kuitenkaan ollu niin tiivis etteikö kotikonneen neula olis siihen uponnu.


Ja siinä son! Mulla henkilökohtasesti tais mennä parriin otteesseen hermot ja koriattavvaa vielä olis, mutta en ala. Se on epätäydellisyyessään täyvellinen, ja ajjaa asiansa.

Positiivisesti yllätyin tosta piirtämisestä muoville ja sen säilömisestä pakastepussin alle. Voisin piirtää enemmänki! Ehkä tämä on se mun seuraava juttu. ;)


takkaa


pohojastaja sisältä.

Ottasin mielelläni kommentteja vastaan ko. aiheesta! Olettakos tet koskaan uusiokäyttänneet jotaki ja sitä kautta antanheet sille uuen elämän jonaki muuna tavarana/esineenä?tudiluu!