torstai 10. huhtikuuta 2014

vatunpunaisia unelmia.


30 handmade days, #13

Roosputtonin keittijössä.

Tehin viikko sitten torstaina vadelmajuustokakun suklaakeksipohojalla perjantaisiin kummitytön ristiäissiin. Se kyllä meni hyvin kaupaksi. Värimaailma oli nähtävästi vaaleanpunanen, mansikanpunanen ja vihreä.

Sillosen ohojeen tulkintavirheen takia siitä tuli kuitenki ihan jumalattoman iso 28cm vuokkaan, se oli ihan täynnä. Kuitenki täyte oli ihanan pehemiä ja rahkamainen eikä jääny kuuella liivatteellakkaan (liian) löysäksi. Pohjassa on suklaa-ballerinakeksejä täytteineen.

(älä laita seuraavalla kerralla kupua juustokakun pääle nii ne sokerikoristeet ei sula, pöliä t. minä)

Tein myös kuppikakkuja, jossa käytin pursotuksena Blå Bandin mango-passionmoussea, jonka sekotin 2,5dl:aan flora vispiä ja punasta elintarvikeväriä. Jämähti hyvin kassaan ja vaati vain kymmenisen minnuuttia jääkaapisa. Niistä tuli ihanan hempukan vaalianpunasia. Jokasseen laitoin sitten yhen kirkkaanvihreän sokerimassasta tehyn muratin lehen.


Palatakseni juustokakkuun, se sai paljon kehuja. Siitä kovasti innostunneena tehin tännään uuen version.

Valkosuklaa-vadelmajuustokakku
ooh.

Sie tarvihet

vadelmia 1-3dl
mascarponea (1prk, á 250g)
valion vaniljarahkaa (1 prk, 200g)
flora vispiä (2,5dl)
valkosuklaata (panda ♥)
ballerina-suklaakeksejä täytteineen
vanilliinisokeria
liivatelehtiä
voita


 Nonniiii. Otappa ja vuoraappa 24cm vuan pohoja leivinpaperilla. Nakkaa n. 200g keksejä blenderiin ja nakkaa 70g voita mikroon tai kattilaan. Murskaa keksit, täytteihneen päivineen ja sekota voisullaan. Painele net vuan pohojalle tasasesti ja nakkaa jääkaappiin. Ota vadelmat sulammaan pöyväle.


Nakkaappa sitten liivatteet likuammaan kylymään vetteen, niitä tarvittet viisi (5) kappaletta. Vatkaa vispi (2,5dl) ja laita sinne vähän vanilliinisokeria, lissää siihen sitten mascarpone (250g) ja vaniljarahka (200g) ja sekota. Kiehauta pari (1-3) ruokalusikallista vettä kattilassa, puristele liivatteista veet pois ja sekota kiehuvvaan nesteesseen. Kaaja net sitten täytteesseen koko ajan vatkaten.


Sulata sitten n. 90g valkosuklaata mikrossa, älä polta. Ota pari kolome (2-3) kukkurallista ruokalusikallista sitä mascarponekermarahkaa ja vatkaa valkosuklaan kansa sekasin.


Sitten kaaja ne vadelmat sen isomman täytteen sekkaan ja vatkaa. 


Ota pohoja pois kylymästä. Laita ensin vadelmakerros, sitten lopuksi valakosuklaa. 


Tasota sitten hyvin valakosuklaa siihen ja laita jähtymmään pariksi tunniksi, mielellään folion alle ettei se nappaa kauhiasti pahoja hajuja itteensä jääkaapista.

Kaaja ennen tarjoilua pääle vaikka jäisiä vattuja ja naati!
*

Mää ostin tännään ittele tuluppaaneja.
Kuvasin samala kotoa.


tudiluu!