maanantai 5. toukokuuta 2014

kangashamstraajan dream come true.

30 handmade days, #16

Jesssss tämä haaste on yli puolen välin! Kyllä mää viimeistään joulukuusa oon saanu tämän valamiiksi.

Nyt mullei ole suoraan sanuen ollu mielenkiintua rustata tänne mittään. Syy lienee kummasa väsymyksesä, pihatöissä ja mielenvirreyvesä ja siinä ettoon jänskänny osallistuuko minun arpajaissiin kukkaan. Mutta täälä ollaan! Ja osallistunu on kivasti populaa. :)

Siitä vielä sen verran, että aikaa osallistua on tämän päivän (5.5) loppuun asti eli kahteentoista. Arvonta ratkiiaa parin päivän sisällä :) Lopussa lissää asijasta.

Haluan kiriottaa teile nyt yhestä söppänästä jutusta, mistä tykkään ihan hulluna ja mitkä voipii luokitella supertyttömäiseen tyyhliin kuuluvaksi:
rusetit ♥

Mulla tais jäähä pääle tuo nuttura-rusetti juttu, kun äitin halloweenijuhuliin tein ittele punasen rusetin kauhlaan ko olin olevinani Jigsaw. höhöö. Sitte hokasin ko se oli käyny jouluna Hilimanki kaulasa, että heletsuikka. Mää laitanki ton päähän! Reppiin kuminauhat kuikkaan ja heittiin niilä vesilintua (- "kvraak!"), ja panin sen pinnilä nutturan alapuolele. Jee! New me was born.

Ekan rusetin tein palttausnauhalla koska mullei ollu sillon vielä ompelukonetta. Nytte tein teile tutorijaalin, että kuinka tehemä rusetteja muittenki päätylöihin!Lähemäpä liikkeele. Hamstraa kangaspaloja.

Leikkaa paperista kaava tai piirrä suoraa kankaasseen 13cmx17cm pala. Tässä leveys on 13 ja korkeus 17.
 Taita palanen kahtia oikiat puolet vastakkain ja ompele. Jätä keskikohta avoimeksi, että voit kääntää sen ympäri.


Leikkaa ja ompele toinen samanlainen palanen. Leiki vaikka kuoseila ja käytä erilaista kangasta.


Ko olet kääntäny net palaset oiken päini, ompele pienilä pistoila suuaukko umppeen.


Pitkilä pistoila harsi molemmat palaset yhteen keskeltä niin päin ko niitten haluat olevan


vejä lanka tiukalle ja rutista palaset ruttuun. Ruma rusetti tuli, eikö vaan? Ei hättää.


Kiepauta loppulanka pitämmään rusettia lytyssä ja solomi. Nyt voit vähän jo asetella sitä rusettia oikiiaan asentoon.Sitte ompele jostain kankaasta keskelle kaitale, joka peittää rummuuet. Mun palanen oli 2,5cm leveä ja 5cm pitkä. Sitä oli kauhia kääntää mutta kyllä sää onnistut. Tee ihan niin leviä ko haluat.Sitte ompele se käsin kiini niin että se pittää rusettia tiukala. Mut jos haluat välliin laittaa hiuspinnin tms, jätä ihan pikkusen löyhemmäksi. Leikkaa ylimääräset härpäkkeet keskikohasta pois.


Pujota välhiin hiuspinni ja tadaa,
you've got yourself a bow!

Mulla tuo taaempi osa on kokonaan musta, jotta sen voipi tuota keskiossaa pyöräyttämällä kääntää toistekki päin. Molempi parempi ;)


*


Ja kuten aikasemmin sannoin, arvonta-aikaa vielä tämän maanantain eli 5.5 keskiyöhön asti, ja arvonta ratkiiaa parin päivän sisällä, kun arvoisa arvontakomitea, hellu hilma ja mie, kokkoonnuttaan. Kun ollaan saatu tarkistettua ja laskettua osallistujat ja rustattua niijen nimet paprulle, ilimotan voittajan täälä ja otan yhteyttä sähköpostila. 

Toivottavasti posti ei oo hukannu palakintoa, se ei ole saapunu vieläkkään :l

tudiluu!