salsa tequila

7/20/2014 02:39:00 ip.

howdydoodly
Fiilistelkää tän biisin tahissa tämä postaus. Tästä tuli ukon synttäri-kesäbiisi ja mun official leivonta-turn on.


30 handmade days, #26

Moon teheny sen taas!

Hellu täytti perjantaina, 18.7, 21v ja pietimä pienet pippalot ko hellu ei oikein ole saanu vietettyä muutamaan vuotteen töitten ja muitten juttujen takia juhulia.

Määhän näppäränä akkana väänsin kakun. Ja sitte toisen, koska eka ei riittäny.

Ideoitiin tätä ekkaa kakkua hellun siskon kansa jo varmaan kuukausitolokula aikasemmin. Pinterestistä löyty tämä kuva, jota käytin inspiksenä.


Sitte viime hetkellä päätin, etten tee samanlaista koska kakku ei ollu tarpeeksi korkea, eikä se ois sillon ollu yhtä näyttävä.

24cm vuokaan tein viien munan vaalean sokerikakkupohjan. Välliin tuli n. 1,5 litraa mansikoita ja mansikkavaahto, kostutus maito+vanilliinisokeri. Kuorrute mustaa, valkosta ja limen vihreää sokerimassaa.



Toinen kakku oli pienempi. Tein kaakao-kääretorttupohjan, jonka leikkasin neliään ossaan ja täytevälejä tuli näin ollen kolome.

Kaakaopohja
uuni 225'C, paistoaika 5-8min

4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl jauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta (leivontakaakao)
2 tl leivinjauhetta
1 tl aitoa vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahoksi. Sekota yhteen kuivat aineet ja siivilöi ne vaahon joukkoon sievästi nostellen. Kaaja korkealle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 5-8min. Kumoa sokeroijulle leivinpaperille.

Kostutin kakun kahvilla ja välliin tuli Blåbandin kuohukermaan tehty suklaamousse (2pss/2dl kermaa) ja vadelmaa.


Mää kassaan kakut aina nurinperin vuokaan. Jos pohja ei sovi vuokaan niin joku sopivan kokonen, vähän reilumpiki astia ajaa saman asian. Laitan aina kelmut ristiin ja päät reunan yli täytön ajaksi, että sen kakun saapi sitte kääreissiin ja kapaloihin ja jääkaappiin maustummaan seuraavaan päivään.


Mulla on kaapit täynä jämä-massoja ja tein niistä kaks mario-sientä. Siinä vissiin ollaan met :D
Huomasin tuon halkeaman liian myöhään vihiriän sienen silimän alla, niin silimän musta väri vuosi sinne. Eipä voi mittään. Sienet kuivu pystyssä folion päälä ja net oli aamulla vielä tarpeeksi pehemeitä, että sain ne hammastikkujen nokkiin ja iskin ne just ennen tarjoilua kiini.


 Sokerimassan alla on kermavaahto pitämässä sitä kiinni, pursotukset on Flora vispiä, jota "kiinteytin" vanilijakreemijauheela.

Kaavat 21uppiin tein ruutupaperille, jotka laitoin kaulitun massan pääle ja leikkasin juuresveittelä.


*

Hellun väri on aina ollu, niin kauan ko mää jaksan muistaa,
tuo viheriä ja sen takia lime pomppailee joka kakussa essiin.

Ja hellu sai nättejä vihertäviä ruusuja.
Net vaan ehti vähän kuoleutua. 




*

Kohta on 30 handmade days ohitte. Neliä postausta aiheesta and I'm done. 
Sen jälkeen jatkan "normipostausten" merkeissä, eli jatkan kyllä ohjeitten kirjottelua
ja teen varmaan yhtä paljon juttuja, mutta ilman 30hd merkintää.

Tai sitten kaikki käsityö-leivontapostaukset on jatkossa jotain vastaavaa, yhen tägin alla.
Mene ja tiedä, mitä sitä keksii ;)

tudiluu!

Saatat tykätä myös näistä

1 kommenttia

  1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on suosittu ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)

bloglovin'

« rosannaofmay

myTaste

myTaste.fi

Pinterest