perjantai 8. elokuuta 2014

Navy-neuloosi.

30 handmade days, #27

Neuloosi. ♥ Syksy tullee ja pittää saaha uusia sukkeja ja lapasia ja huiveja varastoon.

Kaverille tein synttärilahjaksi navy-siniset tennarisukat.


Lankana 7veikka, sävyt 170 sininen ja 011 puhtaan valkonen. Puikot 4mm.
Silmukoita 48, 12s/puikko.
Kengännauhat 200cm.
Lahjakorriin mahutin torkkupeiton, kaks paria nilikkasukkia, 2 garagea, suklaalevyn ja villasukat :)


*
Halusin näyttää teille ko oon oppinu neulommaan kirjoneuleita pikkuhiliaa paremmin. Langat sittoutuu siten, että nurjalle puolele ei jää pitkiä lankajuoksuja jos kirjoneule sijottuu keskelle tai on pelkkää ääriviivaa.

Jos muistatte ko joskus puoli vuotta sitten hehkutin tätä lapasmallia, sain vihdoin sen alotettua. 


Mietin pääni puhki, miten saan nuo pitkät lankajuoksut sijottua nurjalle niin, ettei se näy päälle päin. Ennen mulle opetettiin niin, että tuo mukana kulkeva lanka kierrettään puikolle ja neulotaan seuraavalla kierroksela yhteen normisilmukan kans. Mutta se ei onnistu ainakaan mulla. Jääpi rumat lenkit näkyviin.

Tällä mun tekniikalla, jos langat on tosi paljon eriväriset (ääripäät, esim. musta-valkonen) taakse sittoutuva lanka jää toki vähän paistammaan taustalta, mut ei mun mielestä niin häirittevästi.
  Äläkää välittäkö taustahälystä, meilä oli vieraita. Äänen voi vaikka laittaa pois, kun tässä ei muuten puhuta. 

Eli pidetään pääväriä eli tässä tapauksessa sinistä ylempänä, keskisormi välissä ja samalle sormelle tulee alemmaksi väriksi kirjolanka, eli valkonen. Neulotaan pääväriä ensimmäinen normaalisti valkosen yläpuolelta oikein, seuraava valkosen alta oikein. Tätä toistetaan kirjoneulekuvioon asti. Nurjalta puolelta kiristetään sidottu lanka (ei liikaa, ettei kirraa), jotta se ei nävy oikealle puolelle. Tätä voi varioida jokanen oman mielensä mukkaan.


Tältä näyttää nurja puoli.Oliko tästä kenellekhän mittään apua? 
Kertokkaa toki, jos tämä tekniikka on keksitty ja tällä on joku nimikin. Ite en kuollakseni oo löytäny mistään ohojeita, joten luulen kehitelleeni oman. :D


juutuubista tudiluu