Pätkiskakku

9/30/2014 11:29:00 ip.

Liitin blogini leivontapostausten takia Etsiresepti.fi:n "ruokablogien kärki"-juttuun, widgetin sivustolle löytää myöhemmin sivun oikiasta laijasta Pinterest-palstan yläpuolelta. Tässä hyväksyntää listalle ootellessa postaan tänne parin viikon takasen pätkisjuustokakun :)

Tuorejuustoahan en varsinaisesti käyttäny tässä kakussa ollenkaan, vaan korvasin sen mascarponella, mutta koska "pätkismascarponekakku" kuulostaa tyhymältä, nii se on juustokakku se. 




Pohja

3/4 pötköä minttu-suklaa ballerinakeksejä
50 g voita


Täyte

4 liivatelehteä
2 pussia pätkistä
1 prk á 250 g mascarponea
1 tlk vaahtoutuvvaa vaniljakastiketta (Valio)
1 rkl tomusokeria
0,5 dl kahvia




Sulata voi ja murskaa keksit täytteihneen blenderissä tai monitoimikonneessa. Vuoraa 20cm halkasijaltaan olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sekota voi-keksimuru ja painele massa vuuan pohojalle. 




Pilko molempien pätkispussien sisältö pieneksi silpuksi.



Laita liivatelehet likoammaan kylymään vetteen ja vaahdota vaniljakastike, lisää tomusokeri. Vatkaa vaahdon sekaan mascarpone. Kiehauta kahvi ja purista liivatteista veet, sulata liivatteet kahvin sekaan ja vatkaa se nopeasti vaniljavaahtoon. Lisää lopuksi sekaan pätkismurska, kaada täyte vuokaan ja tasota pinta nuolijalla.

Nakkaa vuokaa pari kertaa pöytää vasten että ilimakuplat lähtee, laita päälle foliohattu ja paa jääkaappiin. 
Anna hyytyä 3h tai seuraavaan päivään.



Sisällä oli ihana pätkisyllätys niille vieraille, jokka ei tietäny kakun täytteestä mittään ;)
Kakku tuoksu ihanasti mintulle ja suklaalle.

Päälle voi halutessa säästää vaikka puolet toisesta pätkispussista ja koristella sillä kakun pinnan.


Vinkkejä; 
-korvaa minttu-suklaatäytekeksi pelkällä 
suklaatäytekeksillä ja murskaa joukkoon pistaasipähkinöitä.

-etkö tykkää pätkiksestä? vaiha pätkis vaikka daimiin tai marianneen.

-täytteessä käytettävän kahvin voit korvata vaikka kaakaolla. 
muista maitoon sekoitettua kaakaojuomaa käyttäessä, 
ettet kiehauta sitä liian kovalla lämmöllä, ettei maito pala pohjaan.

*

Blogista voi ettiä lissää ohjeita sivun oikeasta laijasta. Kaikki tämän blogin kakku- ja leivontaohojeet löytyy "etsiresepti" tunnisteella :)



Saatat tykätä myös näistä

2 kommenttia

  1. todella hyvä tämä pätkisjuustokakku. Kaikilla ihan ähky olo kun suu veti paljon enemmän kuin maha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, onpa kiva kuulla! Kiitos kommentista :)

      Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)

bloglovin'

« rosannaofmay

myTaste

myTaste.fi

Pinterest