lauantai 7. helmikuuta 2015

uhmaikänen nelivuotias.

Osallistuin FB:n villasukkaryhmän kautta sukkavaihtoon (International sock swap). Jokaselle suomalaiselle yritettiin ja taidettiinki saada ulkomailta pari, jolle tehä villasukat. Vastaavasti ulkomailta jokaselle osallistuneelle suomalaiselle tulee villasukat. 

Vaihto sovittiin viime vuen loppupuolella, että on hyvin aikaa totteuttaa. Sukat sai lähettää 2.-28.2.15. Minä lähetin omani eilen Hollantiin ja täytyy sanua että oon tosi tyytyväinen.


Syräsmesukat
Villasukkavaihto
handmade days
Kaaviolla tulee n. 38-39 sukka

Kirjoneulekaavahan on sama kuin niissä minun jouluksi tekemissä valko-harmaa-vaaleanpunasissa sukissa. Näistä uusista jäi vain yksi sydänrivi pois. Ohje on sama kuin edellisessä sukassa.


Puikot 3½mm
Silmukoita 60 (15/puikko)
Koko 37
Lanka 7 veljestä; okra, musta, puhtaan valkonen
Langanmenekki 155g

Neuloin nilkkaan asti 15 silmukalla/puikko. Kantalapussa on 23 kerrosta. 

Kantalapun kavennuksissa kavensin puikoille13-13-14-14 silmukkaa.


Tämä ensimmäinen sukka oli silti epämuodostunu, eikä istunu jalakaan yhtä hyvin niinku viimisin sukka ja purku oli siis eessä. 
Pujotin puikot mahollisimman lähelle kantalapun kavennuksia ja purku onnistu turvallisesti ilman silmukoitten tippumista ja noukkimista. 
Tein kavennukset uuestaan, johan ne sitten istuki kunnolla. 


*

Lähetyslaatikon keksin tuunata kesällä tulleesta NerdBlockista. Leikkasin ylimääräsen lipareen kannesta pois. Päällystin paketin päältä ruskealla lahjapaperilla teipin ja liiman kans, sisäpuolen vuorasin kultasella Ikean jämälahjapaperilla.-Rustasin sisälle pienen kortin sukkien saajalle, jossa kerroin kuka ja mistä mie olen ja pakkasin villasukat nätisti laatikkoon. Kirjotin lapulle matkaan vielä pesuohjeet.

Sinne se sitten lähti maailmale.

Koskahan mää saan omat sukat, jännittää!

*

Kattelin tossa vähän aikaa sitten, että blogilla olis ollu tammikuun 9. päivä 4v synttärit.
Herrajjumala! Suunnittelin siksi pitäväni jonkumoisen arvonnan tässä kevvään päälle.
Kiinnostaisko?
Mihin liittyvää palkinto vois olla? Oisko se leipominen, kodintekstiilit vaiko neulonta? Vai ehkä jotaki minun tekemää?

Haluaisin kuulla teän mielipitteitä tähän liittyen, että mikä teitä kiinnostaa eniten. Pähkäilen tätä sitten sen pohjalta pitemmäle.

tudiluu!