Cupcheesecake

30.5.15

Goshdarndiddlidoo. I've gone and done did it again.

Nyt kun ollaan kesän kynnyksellä, ihmiset saa lakkeja ja papereita kourihinsa, lapsoset siirtyy ylemmille luokille ja yläasteelle, lukioon, amikseen... 

Miksei vähän juhlittas? 
Miksei syötäs kunnolla jotain hyvää?

Tämän, armahaiset, tein kesää ja teitä ajatellen, koska mikä on parempaa, kun samettisen pehmeä vaniljainen täyte ja mansikat? 
No viini niitten kanssa!

Helppo ja nopea, takuulla jokaisen makuun sopiva resepti, jonka makua voi muokata kauteen sopivaksi kastikkeilla, marjoilla ja hedelmillä.


Cupcheesecake
minijuustokakut


Täyte

1,25dl kuohukermaa
250g mascarponea
3 liivatelehteä
0,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Pohja 

Fazer- valmis keksimuru
voita


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kuohukerma ja vatkaa sekaan sokerit ja mascarpone. Kiehauta sitruunamehu ja liota liivatteet. Kaada ohuena nauhana mascarponekerman sekaan samalla vatkaten. 



Siivilöi silikonisten muffinssivuokien pohjalle vähän tomusokeria, lusikoi täyte vuokiin painellen sopivasti, jotta ilmakuplia ei jäisi.
 Jos vuoat täyttää ihan täyteen asti, saat 8 ja 3/4 kakkua :D Jos täytät vain 3/4 vuoasta, saat varmasti 10.

Laita kakut jääkaappiin puoleksi tunniksi hyytymään. Siinä välissä joko murskaa itse keksit, tai chillaa, lue vaikka lehti. 
Keksipohja ja sen paksuus riippuu nyt sinusta itsestäs. Mulla meni näihin 5 rkl sulatettua voita ja n. puolet 175g keksimurupussista. 


Laita kakut nyt pakkaseen muutamaksi tunniksi. 
Ota kakut pakkasesta ja kumoa tarjoiluvadille tai suoraan lautaselle n. puoli tuntia-tunti ennen tarjoilua ja säilytä jääkaapissa.

Pursota päälle kermavaahtoa, koristele mansikoilla ja persiljalla. 
Tarjoile valkoviinin (Estrella!) kanssa.
Nauti 





Oikeesti, nauttikaa.

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)