torstai 26. tammikuuta 2017

Tanssi, tanssi lintuseni!


Tanssi, tanssi kultaseni!


Ja minähän tanssin, ilosta.

Tallinnan toinen tuliainen pääsi puikoille puolen kuun tienoilla. En ois ikinä voinu käyttää sitä lankaa paremmin. Se istuu tähän malliin kuin nenä päähän. Niin ku pääsin aikasemmassa postauksessa avaamaan, tää oli mainio telkkarineule. Pitsiosuudet tosin hoidin hiljasuuessa, mutta neki alko kulkemaan loppua kohden rutiinilla. 


Nurmilintu
Heidi Alander


Puikot 3½ mm
Lanka Austermann hand painted väri fidschi (100g/420m) 
hot socks uni (valkoinen)
Langanmenekki 128g

Nyt mullakin on oma Nurmilintu. Se on melko pieni, mutta niin kaunis. Muokkasin ohjetta vähän tekemällä huiviin enemmän kerroksia, koska se tuntu ihan liian pieneltä siinä kohtaa, missä sen piti loppua. Ensimmäinen raitaosuus on tehty tuplana. Loppupeleissä mulla tais olla viimisen pitsin lopussa puikoilla ohjeesta poiketen 169 silmukkaa. 
Pääsin vihdoin käyttämään jo kauan sitten tilaamaani woolwinder-kerijää. Kerästä tuli kaunis, eikä siihen meinannut raskia koskea. Voisin ostaa kaikki maailman liukuvärilangat vain keriäkseni ne ja sitten voisin tuijotella niitä kuolaten. ♥
Austermann-langan neulottavuus oli uskomattoman hyvä, eikä keräkään ollu Karnaluksissa kovinkaan kallis joten suosittelen. 


Yllättäen, valkoinen hot socks uni loppu kesken viimisen pitsiosuuden, joten korvaava lanka täyty saaha heti. Käytin himpun paksumpaa Hjertegarnin basicia loppuun 3.75mm puikoilla ja sen huomaa, mutta vain kuvista. Luonnossa eroa ei juuri näe, joten en anna sen häiritä.


Onko sulla nurmilintu?

tudiluu!