Äitienpäiväkakut

14.5.17

Ihanaa äitienpäivää ♥

Tämäkään ihana juhla ei ollut mulla vapaa, vaan aloitin perjantaina jo leipomisen. Nyt mulla on tarjota teille tänään kauniita kakkukuvia ja ohjeita täytteisiin, jotka ei ole turhan makeita ja sopii siis varmasti jokaiselle syöjälle. 

Myös tämän äitienpäivän kakkujen teemana on vaaleanpunainen väri ja herkkä koristelu.


Minttuinen oreotäyte

1 prk mascarponea
2½ dl kuohukermaa/vispiä
1 pkt (154g) mint oreoita
2 tl vaniljasokeria

Murskaa oreot täytteineen blenderissä tai monitoimikoneessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä mascarpone kermaan vatkaten. Sekoita oreomuru täytteeseen ja mausta sokerilla makusi mukaan. 
Huomaa, että täyte on todella jämäkkää, joten jos sitä haluaa vähän juoksevammaksi ja helpommin levitettäväksi, suosittelen käyttämään vain puolet oreoista tai lisäämään kermaa.

Tämä riittää 20-24cm kakkuun kahteen täyteväliin tai niin kuin mulla tässä, 18cm kakun yhteen täyteväliin ja koko kakun reiluun kuorrutukseen. 

Päällä on elintarvikevärillä värjätty vispi, marenkeja ja pursotuksia.



*


Kuningatartäyte

2 prk Kuningatar Bonjour-tuorejuustoa 
2-2½ dl kuohu- tai vispikermaa
3 liivatetta
2 rkl vettä/mehua
2 tl vaniljasokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma erillisessä astiassa vaahdoksi ja mausta sokerilla. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto. Kiehauta vesi/mehu ja liuota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan vatkaten. Kääntele kerma lopuksi tuorejuustoseokseen.

Täyte rittää 20-24cm kakkuun kahteen täyteväliin. Tässä kakussa on kaksi täyteväliä ja 20cm vuokaan tehty viiden munan vaalea kakkupohja. 

Liivatteella hyydytetty täyte antaa mahdollisuuden tehdä korkeampia ja hyvin kasassa pysyviä kakkuja, joten tässä siis vinkki kovasti muodissa oleviin drip-kakkuihin. 😉



Kumpi on sun suosikki?

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)