keskiviikko 16. marraskuuta 2016

"Onko sulla oikeesti lakanat ikkunassa?"


Tiesittehän, että pussilakanoista voi ommella verhot? 


Tornion kauppakeskukseen oli yhtäkkiä, sanan varsinaisessa merkityksessä, popahtanu Finlaysonin pop up-liike. Kävin ihailemassa kaikkia kauniita pussilakanoita ja uusia muumipyyhkeitä, mut kummastelin kun en löytäny yhtään verhoja.  Alelaaria tutkaillessa niitä sit löysin, mut mikään ei oikein puhuttanu. 

Törmäsin sitten Taimi-pussilakanaan ja muistin haaveilleeni verhoja siitä joskus. Tämä minun törmäys oli parivuoteen pussilakana, joten leveyttä oli 240cm ja mulla välähti.

Höyrypäänä googlasin äkkiä "pussilakanoista verhot" ja ainoa lause, joka mulla jäi jostain keskustelusta päähän oli jotakuinki tämä: Samaa kangastahan ne on ku verhotkin.


Tästä rohkaistuneena menin kassalle pussilakanoitteni kanssa.

Parin päivän ajan pyörittelin pakettia ja samalla kattelin keittiötä, jota en jaksanu siivota. Ei tänään. Eikä seuraavanakaan. Kolmantena päivänä reipastuin ja raivasin keittiön tyhjäksi ja tuumasta toimeen. Saumat auki ja saumurilla reunat siistiksi. Pussilakanan alinta aukkoa ei tarvinu ku purkaa pikkusen. Alas jäi siisti käänne joten mulla oli yksi sivu vähemmän ommeltavaa. 


Minusta ne on oikein sievät. Söpöt, jopa. 


Miksei pussilakanoista vois muka tehdä verhoja?

tudiluu!