torstai 7. kesäkuuta 2018

Pitsiliinasta laukuksi

Löysin pitkästä aikaa jostain muuttolaatikosta mummon virkkaaman pitsiliinan. 
Se on ollut mulla käytössä tosi paljon ja juhlinut meidän kanssa monet juhlat, nähnyt elämää, ottanut osumaa ja tahraa, mutta on edelleen liian tärkeä hävitettäväksi. 


Mitä siis tehdä? 
No laukku!

Alotin taittamalla pitsiliinan puoliksi ja saumasin sivun ja pohjan. Rikoin saumurin leikkuuterän tätä saumuroidessa ja vähän kyllä harmittaa, mutta kyllä se tais silti olla sen arvosta. 
Ompelin pitsipussin sisälle valkosesta puuvillasta kaksi pussia, ulkopuolen ja vuorin. Pohjaa muotoilin kaikista osista taas sen verran, että tässä voi kuljettaa muutakin, kuin paperia.Pitsipussin kiinnitin sisäpussiin yläreunasta käsin ompelemalla pienillä huomaamattomilla pistoilla, koska halusin ehdottomasti säästää sen laukkuun. Tasainen reuna olis ollut liian tylsä. 
Viimeiseksi leikkasin kassiin kahvat vanhan, nyt jo roskiin heitetyn laukun olkahihnasta. Ompelin ne kiinni paksulla puuvillanarulla pari kertaa. Jännittää nähdä toimiiko se käytännössä niin hyvin, ku ajattelen.


Minusta tästä tuli tosi ihana, enkä oo raskinut vielä ottaa tätä käyttöön.
Suunnitelmissa on vielä ommella pieni erillinen vetoketjupussi, jonka saa roikkumaan laukun sisäpuolelle pienestä lenkistä tai kahvasta. Siellä säilyy sitten se pienempi sälä jota naisten laukuista löytyy, niinku avaimet, pinnit, ponnarit, sun muut.Mitä tykkäät? 
Onko sulla nurkissa perintöpitsiliinoja, jotka kaipais jo kipeästi jotain uutta käyttötarkotusta? 
Tässäpä ainakin yksi idea!
Kivaa tulevaa viikonloppua kaikille teille.

tudiluu!