värit tuulen pystytkö sä maalaamaan

21.8.15

Mulla oli suuri ilo ja kunnia tehä hellun kummitytölle, pienelle Iitulle, synttärikakku. Tyär täytti 5 vuotta ja toiveena oli ponikakku. Tietenkään mikkään tahansa normaali kakku ei kelpaa, vaan lisättään pökköä pessään: My Little Ponyn Rainbow Dash pitäs saaha. Oon aina halunnu tehä sateenkaarikakkuja, joissa saa kikkailla ja nyt siihen siunaantu oiva tilaisuus. 
Teen kakkuja niin harvoin, että taas pelotti alakaa pestiin, mutta en halunnu kieltäytyäkään. Ja tästähän tuli niin ihana, että!


Rainbow Dash

Kakku on rakennettu yhteensä 13 munan kakkupohjista, suklaamoussesta, suklaakreemistä ja kilosta puolesta kilosta sokerimassaa. 

Tein ensimmäisenä päivänä 6 munan kakkupohjan 26 cm irtopohjavuokaan ja värjäsin sokerimassoja sateenkaaren väreihin. 

Toisena päivänä tein toisen, 7 munan kakkupohjan ja yöllä myöhään tein täytteen. Käytin siinä Dr.Oetkerin suklaakakkumoussea, jonka vatkasin 4 desiin kermaa. Täyttö ja jääkaappiin odottaan synttäripäivää. Värjäsin lisää sokerimassaa, tällä kertaa n. 600g kakun kuorrutusta varten.

Viimisenä päivänä, perjantaina, leikkasin pikkukukkia värjäämistäni sateenkaarimassoista, tein kreemin ja koristelut.Suklaakreemi
(riittää reiluun 26-30cm kakkupohjaan)

300g suklaata (valko-,/maito-,/tummasuklaa)
120g voita
2/3 prk mascarponea (á 250g)
4 rkl tomusokeria

Sulata suklaa vesihauteessa ja vatkaa sekaisin mascarpone ja huoneenlämpöinen voi. Lisää sula suklaa ja tomusokeri voi-mascarpone seokseen koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes kuohkeaa.

Jääkaapissa kreemi jähmettyy, joten se kannattaa tehdä vasta sillon, kun kakun kuorruttaminen on ajankohtanen. Jos kuitenki teet sen aiemmin ja laitat sen jääkaappiin, saat sen uudestaan levittyväksi, kun käytät kreemiä hetken mikrossa.


Kakku lähti meiltä tämän näkösenä. Juhlapaikalla keskelle liimattiin sokerikuorrutteella pieni Rainbow Dash-poni.Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)