Karju, eiku

4.2.16

Musta tuntuu, että tää blogi on pystyssä ja elossa karhusukkien neulojien ansiosta, koska se on tän blogin etityin ja luetuin postaus. Hieno juttu ja kiva, että mun ohje kelpaa.


Kuitenki monissa blogeissa, joihin on harvat ihanat naiset linkanneet minut että pääsen kattomaan muittenki työn hedelmiä, on tullu esiin ongelma.
Miten sen saa neulottua mun pieniin sukkiin? Entä lapasiin? 

Karhuneulekuvio on liian leveä. Se on hyvin totta. Tartuin härkää sarvista ja tein uuden kaavion ja sen myötä testineuleen karhulapasten muodossa ihan teitä kaikkia lukijoita ja ohjeenlurkkijoita varten.

        


Puikot 3mm
Silmukoita 48 (12 s/puikko)
Lanka Kotikulta 100% villa, musta&pun
7 veljestä okra
Langanmenekki (1 lapanen) 29g


Pääsin samalla testaamaan Tokmannilta saatavaa Kotikulta 100% villa- lankaa. Ihan huippua, tasasta lankaa eikä edes kutita. Puikkosuositus langassa 3½mm, mut sopi mun käsialalla paremmin kolmosilla neulottavaksi. Tää ei oo ainakaan minun mielestä semmonen "karvanen" ja pörrönen lanka, niinku 7veikka ja neulejäljestä tuli jopa mulla äärettömän tasanen.Oon antanu luvan tallentaa mun tekemät ohjeet. Toivosin silti bloggaajilta edelleen linkki-mainintaa jos ootte ohjeen täältä ottaneet, että pääsen näkemään niitä (ja tekemään samalla tutkimusta ohjeen toimivuudesta).

Muistattehan, että Karhu-logolla tehtyjä tuotteita ei saa myydä.

Ja eiku neulomaan! Työn iloa :)

Saatat myös tykätä näistä

16 kommenttia

 1. Onpas ihana tuo tassu! En ookkaan aiemmin sun blogia nähnyt, mut FB:n Käsityöblogit-ryhmästä linkin tähän postaukseen näin :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos!!! :) Nyt päästään tekemään karhulapasiakin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos tästäkin ohjesta! Karhulapaset kuin myös karhusukat on vielä neulomatta, mutta hiljaa hyvä tulee :-)

  Kerrotko blogisi tarinan? Lisää haasteesta http://ohwienordisch.blogspot.de/2016/02/winterbilder2-und-die-geschichte-dieses.html

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tuo karhun tassu ! Pakko varmaan tehdä uudet karhu sukat isälle 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää onki varmasti tosi hauska tonne sukan pohjaan tuon tassun kanssa! :)

   Poista
 5. Karhuja olen jokusen parin vääntänyt, mutta kämmenpuolella on ollut aina joku perus 1+1 tai jotain vastaavaa. Tassua olen itsekin suunnitellut mutten ole saanut aikaiseks, nyt joku ihana sielu oli linkittänyt sun blogin Facebookin Ihanat lapaset - ryhmässä. Oleks kokeillut tehdä nuo onteloneuleena, sitäkin olen joskus zoomaillut ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentista! En ole kokeillut onteloneuleena. Tassu on mitoitettu kuitenkin tämän karhun korkuiseksi, joten onnistuu kyllä normaalisti kirjoneuleena. Kynsien pitkien välien kanssa on sitomista, mutta siihenkin löytyy hyvät ohjeet mm. Sweet things-blogista. :)

   Poista
 6. oon tehny Karhusukat ja nyt saan tehä näköjään Karhukintaat,kiitti ohjeesta ;)

  VastaaPoista
 7. Kiitos ohjeesta! Nyt komeilee sekä karhu että tassu Rakkaani sukissa. :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos ohjeesta, Karhut neulottu! https://sydamellista.blogspot.com/2020/06/karhulapaset.html

  VastaaPoista
 9. Ai että harmittaa..tällänen lukihäiriöinen tonttu kun teki ohjeen mukaan tassun ja kuvan noudattaen taulukkoa 1-24. Nyt vasta kun lapanen on valmis tajusin että tassu menee nurinpäin. Eli tulisi laittaa se 24rivi 1 riviksi. 😓😭😭😭

  VastaaPoista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)