Minions kakku

25.11.17


Mun anoppi on hurja minions-fani, yhtään vähättelemättä. 
Hänen tämänpäiväisille syntymäpäiville appiukko pyysi kakkua ja milläpä muulla teemalla, kuin minionseilla. Koska yleensä perheen juhliin saan melko vapaat kädet suunnittelun ja koristelun suhteen (kiitos♥), suunnittelin kakun aikuisempaan asuun minions-teemaa unohtamatta. Käytin tapani mukaan oikeita kukkia ja pienensin hyvin yksipuolista nonparellikokoelmaani tähän kakkuun.


Onneksi minionsien väri on keltainen. Talven keskellä kirkkaat värit karkottaa kaamosmasennusta ja sopii tällaisiin iloisiin juhliin mahtavasti.

Tämä on vaalea neljän munan kakkupohja 18cm vuokaan. Täytteenä Fazerina-mousse, päällä tuorejuustokerma ja keltainen ganache.

Fazerina mousse
Ø 18-22 cm täytekakku, kaksi täyteväliä

200g Fazerina suklaata
 4 dl kuohukermaa
200g appelsiini tuorejuustoa
2 liivatetta
2 rkl vettä/appelsiinimehua/cointreau likööriä 

Valmista ensin Fazerina ganache: Lämmitä 2dl kuohukermaa vesihauteessa. Paloittele sekaan Fazerina ja anna suklaan sulaa kermaan. Sekoita sievästi vain lusikalla tai nuolijalla niin vältyt ilmakuplilta. (Lisää juttua ganachesta täällä!)
Kun suklaa on sulanut ja seos on tasaista ja huoneen lämpöistä, laita se jääkaappiin. Ganachen täytyy olla täysin kylmää, että se vaahtoutuu. Kun ganache on kylmää, vatkaa se vaahdoksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa loput 2dl kuohukermasta erillisessä astiassa. Toisessa astiassa notkista tuorejuusto. Kiehauta 2 rkl valitsemaasi nestettä kattilassa ja sulata siihen liivatteet. Anna jäähtyä hieman ja kaada pienissä erissä tuorejuuston sekaan koko ajan vatkaten. Vatkaa sekaan ganache ja kääntele lopuksi mukaan kermavaahto. 

Täyte on hyvin makea ja pehmeä, mutta vaihtamalla täytteeseen esim. 50-50 suhteella 100g Fazerinaa ja 100g jotain toista suklaata saat hillitymmän makuisen suklaavaahdon. Voit myös lisätä yhden liivatteen lisää täytteen jämäköittämiseksi.


Päällä oleva ganache on tehty keltaisilla Candy meltseillä ja kuohukermalla. Jättäisin kuitenkin ehkä kerman jatkossa pois tai hyvin minimiin, koska lopussa kävi äksidentti ja ganache valahti joissain kohdissa pois paikaltaan. Osasyynä on myös alla käyttämäni tuorejuusto-kerma päällinen ja liika kakun kostutus joka valui loppupäivästä yli äyräiden.Kakku riittää kaiken kaikkiaan 15 hengelle, syömässä meitä oli 10. Minions-koristeet sain hyvin pystyyn kun liimasin kahdella sulatetulla candy melts napilla kaksi minionia yhteen ja laitoin hammastikun väliin, koristeet on näin helppo siirtää pois kun kakkua on jäljellä enää vähän. Vinkkejä kukilla koristeluun löytyy täältä.

Ihanaa synttäriä Mirka♥

bello!


Saatat myös tykätä näistä

4 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)