#housuhelmikuu

13.2.18

Muutama hetki on saattanut mennä edellisestä blogin päivityskerrasta. 
Nyt sairaslomalla on hyvä ottaa vähän kiinni ja kun on kuukausikin vaihtunut, tämän kuun teemana on #housuhelmikuu. 


Ompelin itselleni viikonloppuna perusmustat legginsit. Käytin vanhoja lempilegginsejä kaavoina, leikkasin vain yhden lahkeen irti ja auki. Käytin kyllä hyväkseni myös vanhojen legginsien vyötärökaitaletta, koska se oli ehjä ja vaihdoin sisälle vain uuden, tiukemman kuminauhan. 

Mun housujen ompelu rajoittuu tasan yhteen kertaan ala-asteelle, kun käsityötunnilla piti ommella itselle yöhousut. Muistan sen sujuneen ihan ok jo silloin, eikä tässäkään nyt mitään sen kummallisempaa ollut. Eniten jännitti istuvuus, joka sekin osoittautui lopussa hyväksi. 


Ompeluohjeen housuihin saat esimerkiksi NOSHin ilmaisesta legginskaavasta tai mikset voisi vaikka tulostaa housukaavoja kokonaisuudessaan sieltä.


Tykkäätkö ommella legginsejä itse? 
Kuosikangas vai yksivärinen?

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

2 kommenttia

  1. Minä en ole ommellut legginsejä, vaikka ne ovatkin kotona ollessani mun lempparivaatteet. Olisi kyllä kiva tehdä, kun ne eivät ole monimutkaisetkaan tehdä. Mukavaa laskiaistiistaita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on helpommat tehdä kuin esimerkiksi paidat, minun mielestä. Kannattaa kyllä kokeilla! Tulee himo tehdä housuja kaikenlaisilla kuoseilla 😉 kiitos Liisa, mukavaa laskiaistiistaita myös sulle!

      Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)