DIY kameralaukku

12.4.19

Maaliskuun Käsityön teemavuoden teemana oli kierrätys ja minun oli tarkoitus ommella teeman mukaan vanhasta kirppislaukusta uuden muodon ja tarkoitusperän omaava laukku. Halusin kameralaukun, koska olin myynyt edellisen järjestelmäkameran mukana pois.
Törmäsin kuitenkin ongelmiin yrittäessäni ommella, että päätin nakata laukun nurkkaan. Minun koneella ei ollutkaan mahdollista ommella tekonahkaa.


Laukun raato marinoitui kaapin pohjalla noin kuukauden, kunnes tajusin, että voinhan minä ottaa siitä laukusta osia ja ommella uusilla kankailla melkein kokonaan uuden. Miehen lähdettyä tiistai-iltana yövuoroon, minä kaivoin ompelukoneen ja laukun raadon kaapista ja purin laukusta sinne leikkaamani pehmusteet, jotka on peräisin vanhasta kaksinkertaisesta päiväpeitosta. Lisäksi irrotin D-lenkit, pienet nepparikaistaleet, vuorin sisätaskun ja pohjassa olleen vahvikkeen.
Musta tekonahkalaukku oli muistaakseni alunperin Gina Tricotin satchelin ja messenger bagin hybridi. Sen ostin jo 2010 parilla eurolla kirppikseltä ja käytin sen aika hyvin loppuun. 


En ole mikään ompelisti, joten tein laukusta yksinkertaisen. Mitoin ja leikkasin laukun koon sisätaskun ja pohjapalasen mittojen ympärille ja siitä tuli n. 25cm leveä ja 15cm korkea. Ompelin tämän sen verran innoissani Harry Potter äänikirjan lumoissa, etten kuvannut mitään kasaamisvaiheita.


Kaikki sivut, paitsi läppä, on pehmustettu ja päällikankaan osat vahvistin silitettävällä tukikankaalla, koska sisäpussi on raskaampaa sisustuskangasta. Molemmat kankaat olen ostanut Ikeasta. 
Laitoin vuorin ja päällisen sisäkkäin, tuikkasin väliin pehmusteet, käänsin reunat ja ompelin pussin yläreunasta yhteen kiinni. Vetoketjupaininjalka oli tässä kätevä. Mulla oli lisäksi puretusta laukusta vyönsolkia, joita ajattelin ensin läpän kiinnittämiseen, mutta päädyinkin alunperin laukun reunoissa olleisiin nepparilistoihin. Lopuksi liimasin Pattexilla oman nahkamerkkini kiinni läpän kulmaan.Laukkuun mahtuu kaikki tarvittava: lompakko, puhelin ja kamera.

Ootko sä ommellut kameralaukkua? 
Käyttääkö kukaan enää edes kameralaukkuja?

tudiluu!


Saatat myös tykätä näistä

4 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)