maanantai 16. marraskuuta 2015

lankaa, mummoja ja minä.

Johan sitä olhaan taas reissailtu, pitäskö muuttaa blogin nimi Lapin elintasopakolaisen matkakertomuksiks? 


Nyt on rankat messut messuiltu ja ehkä ihan hyvä niin. Äsken lapin maankamaralle laskeutuessani meän kirsikanpunasesta eclipsestä olin täysin winter wonderlandissa. Vittu täälon kylymä! Pitkä viikonloppu suht lämpimässä Hervannassa teki tepposet ja siinä eteläisty. Ja vetelisty. Tajusi ainaki miten helppo ois asua taas kaupungissa ja miten paljon sitä tahtos etehlään, mutta kun perkele periksi en anna. Enkä muuta.

*

Perjantai, kello 10.--

Ensinäki mää oon "myöhässä" mun kympin tavotteesta. Messujono, helvetin hittain esikartano.
Mutta kuitenki pääsin onnekkaana blogistina Tampereen Kädentaidot-messuille ekkaa kertaa, fak jea ja silleen! Mutta heti iski pieni peleko perseeseen. Mää oon yksin isossa paikassa enkä tiiä mistä alotan tai mitä mun ees pitäs tehä. Löysin kuitenki tieni Pressitiskille ja sieltä sainki bloggaripassin, joka roikku kivasti tissistä koko messuiluni ajan :D Päätin, että perjantain otan vaan kattellen ja lauantaina mällään kaiken minkä tililtä irti saan.


Muina miehinä tarvoin C-halliin koska se tuntu loogisimmalta paikalta alottaa. Ensimmäisenä silmä osu katossa roikkuviin valtaviin himmeleihin, jotka oli lainattu Kotkan Veistospromenadilta. Ihan selvästi nyt kuuminta hottia on himmelit kaikissa muodoissa, kaikista materiaaleista. Ja sehän käypii.

Löysin itteni heti kuolaamasta Teippitarhan ihania värikkäitä washiteippejä ja pillejä, voi luoja! ♥ Sain teipeistä älyttömästi faktaa ja ihan kaikkiin kysymyksiin vastauksen. Teippitarhahan jätti niinki suuren jäljen minun syämhen, että palasin vielä lauantaina shoppailemaan.

                   

Cake and chill.

Facebook huusi ja kuulutti neulebloggaajia ja perjantaina näinki pressihuoneessa Minnaa Ruttumuarin kädentaitokorista! Oli kivvaa ja tästä Meeting Point-kahvilaan innoissani suunnatessa petyin, kun eihän siellä ollu ko näitä "tää pöytä on joilleki blogisteille varattu, mutta eihän se haittaa jos me ollaan tässä"-mummoja. Ja niitä, ystäväiseni, oli palion
Sielä mie yksin istuin miettimässä syntyjä syviä, lipittämäsä vettä ja kirjottamassa puhelimmeen päivyriä, että muistan teilekki kertua mun häthättää tehystä reissusta jotaki. Samalla toivoin, että joku bloggaaja eksyis samaan paikkaan ja tulis jutteleen. Ei puhettakhan. 


Kiertelin siis lissää ja satuin mielenkiinnosta Berninan pisteelle ihastelemaan koristeompelukonneita ja siitä lähtiki keskustelu niin pitkälle, että sain kokkeilla muutamaa konetta ja vielä lisää tietoa myös Brotherin ompelukoneista. Oon niin myyty, että tein jo ostopäätöksen uuesta ompelukonheesta! OMB:llä (Onemanband) rakastuin origamikoruihin. Rakastuin niihin niin paljon, että kypsyttelin ostopäätöstä liian kauan, koska en ennää lopulta muistanu mennä ostamaan sieltä mitään.


Lauantaista sen verran, että näin Hippu-blogin Emmiä ja muita bloggaajia. Oon niin awkward uusien ihmisten seurassa, että siitä seuraa totaalijäätyminen tai puheripuli. Vittu kun vituttaa, kun ei ossaa olla normaali.Bongasin E-hallista ihanan puodin nimeltä reisu, jossa ihastuin pitsikorvakoruihin.


Katsoin myös hetken Helmimeren  pieniä väävejä, jossa "kudottiin" siemenhelmistä vieressä näkyvään laukkuun hihnaa. Tästä mieki innostuin ja tahtoisin niin kokkeilla!


Jotenki tuntu hankalalta ostaa mittään, kun ihmisiä parveili ja tunsi olevansa kaikkien tiellä ja eessä. Ei osannu keskittyä ja oli vähän outoa.
Kuvaamisen suhteen tuli monissa blogeissa selväksi se, että näytteilleasettajilla on erilaista tietoa kuvaamisen suhteen. Minnuunki suhtauvuttiin nihkeästi, kun kysyin lupaa kuvaamiseen eikä bloggari-tagia näkyny, mutta kun sitä vilautin niin lupa heltisi ja oltiin niin mukavaa, että. Ja ei siinä, uskon että siinä on yrittäjällä aina "vaara", että sinun työ kopioidaan ja ns. jälleentuotetaan, sillonhan sie jäät miinukselle.
On mun mielestä niin ristiriitasta, että siinä missä messuille pitäis lähteä ettimmään inspiraatiota ja uusia ideoita niin paikala on rohki paskamainen ihimisotus, joka uskoo, että jokanen ihminen aikoo kuvata sun kojuas kopiointitarkotuksiin. Niitten ei ehkä kannattais lähtiä koko messuile.

*

Niin ikkään. Saapi nähä lähenkö tähän ruljanssiin ens vuonna.
Mun messusaaliski jäi suht pieneksi ja ihan tosissani yllätyin siitä, miten vähän tavaraa loppujen lopuksi kottiutinkaan. Sen verran voin sanua, että kaikilla langoilla on jotakuinki käyttötarkotus, mutta kyllä minun lankalaihis otti tämän takia kovan kolhauksen tässä kuussa :D


Mukaan tarttu siis

♥ Sarjakuva-kassi Nonosta
♥ Kruunukynttiläpidikkeet äitille Tainan pajalta
♥ Neonpinkit Boston-langat Lankaideasta
♥ Hot socks uni-langat Lankatalo Tapion Kaupasta
♥ Teippi, lahjatägit ja paperipillit Teippitarhasta 
♥ Silmukkamerkit ja palmikkopuikot Fomastilta 

Petyin hirveesti minun pieneen lankasaaliiseen messuilta, joten enshättään kävin tänhään Oulun Lankamaailmasta hakemassa vielä kerän Viking Raggenia ja kaksi kerää Hjertegarnin basicia. Josko näillä pärjäis hetken!

tudiluu,
nyt unta palloon ja uusia neuleita puikoile!