maanantai 23. marraskuuta 2015

neulojan kranssi

Pinterest-haaste

7

Jotain, mitä on pitänyt tehdä jo kauan


Tämä kranssi on roikkunu minun listoilla aikojen alusta, joten nyt on aika tarttua ihtiä niskasta kiini.

Jouluhan jo kolokuttellee ovella ja oon sanonu monesti, että joulua mien kotia laita koska sitä ei jaksa siivota pois.
Halusin kuitenki erroon ärsyttävistä pikkunytterö-jämälangoista ja yhistä vinoista puikoista ja koska minusta tämä on tarpeeks jouluhenkinen, niin ehkä munki siis täytyy koristella kotia hippasen tyyliin X. Mut ei ennen joulukuuta, niin villiksi en aio alakaa.


Välillä mulla tulee tän haasteen kanssa semmonen tunne, etten tosiaankaan aio tai jaksa lähtiä ostamaan projektia varten yhen mittään, vaan sen pitää olla just nyt tällä hetkellä ilmanen ja se sitten tehhään siitä mitä kotona on. Sopivia lankojahan mulla ei ois ollu todellakaan tarpeeksi, ellen ois keksiny vääntää foliosta sisälle palloja, joitten ympärille lankaa oli sitten heleppo pyöritellä. Styrokspallot väistykää. 


  

Plussaa tässä on se, että foliota ei todellakaan tarvi paljoa ja tän kaiken pittää kasassa ihan perus eripitäjä, Erikeeper. 


Itse kranssipohjan tein kaksinkertaisesta ohuesta pahvista, jonka sitten päällystin ohuella puuvillanarulla


 Pallot liimasin limittäin ensin normaalilla liimalla, mutta päädyin lopussa pikaliimaan, kun erikeeper kuivu liian hittaasti. Parashan tähän ois kuumaliima, mutta liimapyssy on hukassa :l
Edelleen, nyhjättään tyhjästä ja tehhään sillä, mitä saatavilla on.

Lankoina käytin mm. Novita woolia, 7veikkaa, silver softia, rose mohairia, sandnes smarttia ja muita jämiä. Kokonaiskulutus oli 154g, jotka tietenki lasken lankalaihikseen mukkaan ;)


Mun mielestä tästä tuli aivan älyttömän kaunis. Omaa silmää miellyttää ainaki kovasti. Voisin todellaki tehä näitä lissää!*Vinkki kransseja ripustaville, jos raskitte pikkunauloja hakata (tai käyttäkää pintoja vahingoittamattomia 3M Command-tuotteita)

*Pakkanen