tiistai 25. lokakuuta 2016

Pirta, piristävä uutuus


Normaalisti vakkarimarketissa tsippaillessa ei tuu yllätyksiä isommin vastaan. Meillä on sinne muutenki asiaa melkein joka toinen, tai kolmas päivä. Viime viikolla kuitenki sain ilosesti yllättyä lankaosastolla miehen käydessä ittenäisesti peliosastoa läpi.

Pirtaa 3 kerää kympillä. Äh, akryylilankaa en osta. Ensin meinasin antaa niitten olla, mutta joku niissä kiinnosti. 

Ne ei ollukaan niitä samoja, nää oli uusia. 


Esittelyssä siis Pirta-sukkalanka.

Kerä on 150 grammainen, joka oli tehty mun mielestä hyvissä väreissä.
75% villaa, 25% polyamidia, joten normi villasekoitelanka siis. 
Puikkosuositus 3½
300m/150g
Valmistusmaa Italia

Missään ei ole värikarttoja, mutta lankavalikoima löytyy varmasti lähimmästä Citymarketista, jossa se on myös tarjouksessa.


Ajatuksena mulla oli tehdä jokaisesta Pirta-kerästä jotain eriä eli tulossa on sukat, lapaset ja pipo. Tarkotuksena on testata, miten tämä lanka taipuu muuksi kuin sukaksi ja kuinka riittoisa kerä on.
Yksi suurin syy myös näiden lankojen ostamiseen oli se, et musta on pehmeää. Se ei ollu samanlainen koppura, ku mitä esimerkiksi 7veikka.

Tällä hetkellä voin kertoa, että neulottavuus on hyvä. Ensimmäisessä kerässä ei ainakaan ollut solmuja ollenkaan. 
En myöskään koe, että mun käsiala ois mitenkään tiukka, mutta mulla 3½ mm puikoilla tuli tosi jämäkkää neulosta. Yleensä neulon 7veikkaa, varsinkin lapasissa, 3mm puikoilla.


Tässä nyt mietiskelen, että onko lanka Novitan tuottamaa. Tästä ei löydy tietoa mistään, joten en uskalla tätä Novitan langaksi edes tituleerata.

Onko jollain tietoa tästä? 

tudiluu!