Pirta, piristävä uutuus

25.10.16


Normaalisti vakkarimarketissa tsippaillessa ei tuu yllätyksiä isommin vastaan. Meillä on sinne muutenki asiaa melkein joka toinen, tai kolmas päivä. Viime viikolla kuitenki sain ilosesti yllättyä lankaosastolla miehen käydessä ittenäisesti peliosastoa läpi.

Pirtaa 3 kerää kympillä. Äh, akryylilankaa en osta. Ensin meinasin antaa niitten olla, mutta joku niissä kiinnosti. 

Ne ei ollukaan niitä samoja, nää oli uusia. 


Esittelyssä siis Pirta-sukkalanka.

Kerä on 150 grammainen, joka oli tehty mun mielestä hyvissä väreissä.
75% villaa, 25% polyamidia, joten normi villasekoitelanka siis. 
Puikkosuositus 3½
300m/150g
Valmistusmaa Italia

Missään ei ole värikarttoja, mutta lankavalikoima löytyy varmasti lähimmästä Citymarketista, jossa se on myös tarjouksessa.


Ajatuksena mulla oli tehdä jokaisesta Pirta-kerästä jotain eriä eli tulossa on sukat, lapaset ja pipo. Tarkotuksena on testata, miten tämä lanka taipuu muuksi kuin sukaksi ja kuinka riittoisa kerä on.
Yksi suurin syy myös näiden lankojen ostamiseen oli se, et musta on pehmeää. Se ei ollu samanlainen koppura, ku mitä esimerkiksi 7veikka.

Tällä hetkellä voin kertoa, että neulottavuus on hyvä. Ensimmäisessä kerässä ei ainakaan ollut solmuja ollenkaan. 
En myöskään koe, että mun käsiala ois mitenkään tiukka, mutta mulla 3½ mm puikoilla tuli tosi jämäkkää neulosta. Yleensä neulon 7veikkaa, varsinkin lapasissa, 3mm puikoilla.


Tässä nyt mietiskelen, että onko lanka Novitan tuottamaa. Tästä ei löydy tietoa mistään, joten en uskalla tätä Novitan langaksi edes tituleerata.

Onko jollain tietoa tästä? 

tudiluu!
Saatat myös tykätä näistä

18 kommenttia

 1. Ompa jännä, että samalla nimellä tehdään!
  ¨
  Pitääpä perehtyä tuohon lankaan paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi! Lanka oli muutoin oikein hyvä, vaikka vyöte onkin ilman Novitan nimeä :)

   Poista
  2. Mä jotenkin koen tuon Pirtan sellaisena tuoteperhenimenä, että Cittarin langat ovat Pirta-lankoja ja tämä on nyt sitten niiden Sukkalanka-tuote.

   Poista
  3. Uskoisin kans näin, kun Pirta-nimellä on muutakin tuotetta. Vyötteessä lukee myös valmistusmaan yläpuolella k-citymarket.

   Poista
  4. Selvittelin asiaa niin kuulemma tämä ei ole Novitaa vaan tosiaan Pirta-kauppanimillä myytävien tuotteiden sarjasta. Valmistettu Italiassa.

   Poista
  5. Näin on, sain vastauksen Citymarketilta :)

   Poista
 2. Hyvin mielenkiintoista! Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 3. Valmiita neuloksia odotellessa! <3

  VastaaPoista
 4. Nordian Ville langat tehdään Italiassa ja näin ensituntumalla vaikuttaisi samalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihan totta. Mun mielestä kuitenki Ville ja Vilma-langat oli pehmeämpiä, kun erehyin luulemaan niitä ensin akryylilangoiksi.

   Poista
  2. Jaa-a. Täytyy vissiin laittaa puikoille niin tietää tuntuko samalta :) Villestä kyllä pidän kovasti.

   Poista
  3. Mä tykkään tästä pirtasta, suosittelen kokeilemaan :)

   Poista
 5. Hei!Mistä löytyisi pirta lankaan neuleohjeita?Haluaisin tehdä raglan paidan siis semmoisen,jonka voi neuloa ylhäältä alas saumattomasti.Novitan sivuilta löysin ohjeen paitaan, mutta lankana ohjeessa oli Nordic Wood eli ihan eri lanka kuin Pirta.Tuo Novitan ohjeen lanka on tosi kallista.Pirta olisi halpaa.Kiitän avusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vastaa paksuudeltaan aikalailla 7veljestä eli jos paitaa mietit, niin etsi ohjeita langoille jotka neulotaan puikoilla 3,5-4. Ja lisään vielä että sama se mille langalle ohje on tehty, kunhan ohjeen langanpaksuus vastaa lankaa josta aiot neuloa :)

   Poista
 6. Neuloin sukat Adlibriksen Socki-langasta käyttäen yksiväristä Pirtaa varren resorissa ja kantapäässä. Kävelin keskustaan tunnin verran ja pyörin kaupungilla muutaman tunnin eilen ja kantapään oli nukkaantunut kun pääsin kotiin. Muualta sukka näytti käyttäämättömältä. Kulutuskesto ei siis ole huima. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa harmi et sulla kävi näin. Mien ite ikinä piä villasukkia kengissä, niin ne ei pääse hinkkautuun rikki niin helposti. Mut nukka on normaalia ja nehän saa helposti nukkaimurilla pois :)

   Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)