maanantai 30. tammikuuta 2017

Adlibris alpakasta

Äiti tilasi multa joku aika sitten pitsilapaset harmaalla pohjalla. Vaihtoehdoista hän valitsi tämän mallin. 

Tää on yks mun lempimalleista pitsilapasiin. Toivosinki, että te lukijat ehdottaisitte tälle mallille sopivaa nimeä. Mitä tämä tuo sulle mieleen? 


Pitsilapaset

Puikot 3½mm (resori 3,75mm)
Silmukoita 40s (10 s/puikko)
Lanka Adlibris Alpaca medium grey

Pitsi

Puikot 3,75mm
Silmukoita 36s (9 s/puikko)
Lanka Novita kid mohair

Langanmenekki yht. 85g


Nämä lapaset valmistuu jo rutiinilla. Tällä kertaa tosin laiskistuin ja neuloin ainaoikea resorin pyöröpuikoilla tasona ja yhdistin kämmenosan vasta normaaleilla puikoilla pyöröksi. Näin välttyy nurjien silmukoiden neulomiselta, johon muuten joutuu jos neuloo resorin pyörönä. Tosin sitten tulee yksi työvaihe lisää, kun yhdistät resorin.


Mulle uusi tuttavuus oli Adlibrikseltä tilattu 100% alpakkalanka, jota myydään 50g kerässä. Tilasin niitä kaksi. Neuloin näitä lapasia samaan aikaan ku Nurmilintua ja aina, kun vaihdoin työtä, alpakkalanka otti heti henkeen. Adlibriksen sivuilla lukee näin: "Lanka on lämpöä eristävää ja hajutonta, joten se sopii myös allergisille."

 Minä en ainakaan suosittele lankaa neulottavaksi astmaatikoille tai allergisille, koska lanka pölisee kovasti ja se aiheutti mulle hengenahdistusta samalla sekunnilla, kun aloin neuloa. Ja lisättäköön, että mun astma ja allergiat on hyvin pienet, tiettyyn pisteeseen melkein olemattomat. Hajuttomuus on kyllä kuitenkin totta, kun sitä koitin nuhanenälläni nuuhkia. Lanka on myös tooooodella karvainen, että jos tykkäät sileästä (karvattomasta) pinnasta, niin en suosittele tätä lankaa sullekaan. Mut muuten kaiken tuon ohella tosi mukava lanka neuloa ja on varmasti lämmin, eikä 1,90e/kerä paljoa köyhdytä.


Joko keksit tälle nimen? Kerro mulle kommenteissa :)

tudiluu!