today's word: banoffee!

22.4.13



Tämän päivän sana on banoffee.
Helposti valmistuva, syntisen hyvä torttu sisältää yksinkertasesti banaania, toffeeta (kondensoitu maito) ja kermavaahtoa.

Tarvitset
valitsemasi keksi pohjaa varten. parasta omasta mielestäni on domino täytteineen päivineen, hyvä kakkonen on suklaa digestive, jota käytin tässä ohjeessa. pohjaan menee vuoan koosta riippuen noin 7-13 keksiä.
kondensoitu maito. yksi purkki (á 375g) riittää kakkuun hyvin. kondensoitua maitoa löytyy isoimmista ruokakaupoista, mutta niin löytyy meidän pikkukylän k-marketistakin :)
kuohukermaa.  irtopohjavuoan koosta riippuen 2-4 dl. varaan aina 4 desiä 28cm irtopohjavuokaan.
banaania. 3 isoa banaania riittää hyvin täytteeseen ja koristeluun, riippuu tietenkin omasta mausta ja siitä, kuinka paljon banaania haluaa täytteeseen laittaa.
voita. 70-100g sulatettuna.
koristeluun kaakaojauhetta.




Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Sulata voi.



Murskaa keksit blenderissä tai kaksinkertaisen pakastepussin sisällä kaulinta/lihanuijaa käyttäen.
Sekoita keksinmurut ja voisula ja kaada vuorattuun vuokaan. Paina seos tasaiseksi sormilla tai lusikalla ja tee keksiseoksesta korkea reuna. Peitä foliolla ja laita jääkaappiin.


Vatkaa tässä vaiheessa kerma ja laita jääkaappiin. 

(Jos haluat toffeesta täydellisen, keitä se kattilassa:
Laita kattila täyteen vettä. Laita avaamaton maitopurkki kattilaan niin, että se on kokonaan veden peitossa. Keitä 3 tuntia. Jos keität toffeen, muista, että et avaa purkkia heti keittämisen jälkeen niin säästyt ikäviltä palovammoilta. Toffee roiskuu kun avaat purkin. Anna jäähtyä hetki ja puhkaise siihen pieni reikä ja avaa sitten varovasti kokonaan!)

Mikrossa:
Avaa kondensoitu maito ja kaada läpinäkyvään kulhoon. Tämä siksi, että näet, koska maito yrittää kiehua yli. Aseta mikroon ajaksi n. 8 minuuttia. Vahdi toffeeta koko ajan, sekoita minuutin välein. 
Noin 5-4 minuutin kohdalla toffee alkaa kiehua ja kohoaa. Kun näin tapahtuu, avaa mikro joka kerta ja sekoita toffeeta. Huomaat, että se paksuuntuu noin 3-2 minuutin kohdalla. 



Kaavi toffee keksipohjan päälle ja laita jäähtymään. Jos kakun täytyy valmistua nopeasti, laita se 5 minuutiksi pakastimeen. 
Pilko banaani ja asettele ne jäähtyneen toffeen päälle.

en tiedä miksi vaivauduin. 


Kaavi päälle kermavaahto, koristele banaanilla ja sirottele siivilän läpi kaakaojauhetta.




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Saatat myös tykätä näistä

2 kommenttia

  1. Näyttää todella syötä'vän hyvältä ^^ Jaksaispa itekki saaha aikaseksi ja tekasta vois olla varmasti hyvää =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oikeasti voi sanoin kuvailla tuon kakun syntisyyttä jos on yhtä perso makealle ku minä :D jotain niin parasta! Tämä on helppo tehä sinänsä, varsinki jos toffeen keittää kasaan mikrossa. Eikä se siinä kattilassa keittäminenkään ole kuin aikaa vievää. Kokeile ihmeessä! :)

      Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)