taivas on sininen, mut sitä ikinä en ehdi katsoo

23.4.14

30 handmade days, #15

Muovipussin sulatus ja ompelu! hiiiiiiiiiih

Tätä oon aikonu kokeilla jo kauan kauan kauan, mut en oo halunnu syystä että tiesin sen aiheuttavan mulle jonku näkösen migreeni-pääkivun. Ja niihän se teki, mutta aaäs eli aivan sama. Tätä kirjottaesa se menee ohi.


Tarvit 

hienoja ja kivoja ja ihaneja muovipusseja
leivinpaperia
nuppineuloja
silitysraudan
sakset
(mittanauhan)
(lisäjuttuja, niinku nappeja, tarranauhaa, neppareita ja vetskareita)
ja mielikuvitusta

Selitän ensin mun testin kautta kuinka tämä homma toimii.

Laita ensinnäki muutamalla neulalla leivinpaperi silityslaudan päälle ettei sulanu pussi mee tarttumaan siihen.


Leikkaa jonku kokonen palanen muovipussista ja vaikka mukaan muutama kirjain. 

Raudan pitäs olla tossa keskivaiheilla eli kahessa pisteessä, vaikka vähän alle. Tee ensin pari testisulatusta ja kato mikä sopii sun raudalle parhaiten ja sille pussille mitä aiot käyttää. Pieni pala riittää.

Asettele kirjaimet hyvin sinne ja käännä vaikka se pussin toinen puoli siihen päälle. Se vähän sinetöi niitä muoveja sinne ja ne pysyy paremmin.
Laita toinen pala leivinpaperia päälle ja pidä rautaa hetki paikallaan ja siirrä uuteen kohtaan. Sä kuulet ja näät ku se muovi sulaa ja kutistuu ja ripirapisee leivinpaperia vasten. Käy se koko muovin alue pari kertaa läpi hitaasti ja lopuksi vaikka silota vielä pahimmat rytyt uusiksi, nakkaa rauta pöydälle ja laita joku painoksi sulatetun muovin pääle.
Sitte sulla on siinä sulatettua muovia, jota voit vaikka ommella uuteen muotoon. 
Lisää uusia kerroksia, että materiaali on lopussa tarpeeks kestävä ja/tai peittävä. Ota huomioon se, että tämä kutistuu vähän ja rutistuu sitä mukaa, kun silität sitä.

Ota huomioon myös kutistumis- ja leikkausvara kun alat suunnittelemaan jotain, joka vaatii ompelua. 

*

Mun oma työ on sitte tämmönen. Halusin testata toimiiko permanenttitussi ja muovin sulatus yhdessä, ja jos, niin miten.Ja toimiihan se. Tämä valkonen muovi on kaksinkertasena tässä. 

Huomasin kuitenki sulatuksen ja jähyttelyn jäläkeen, että tussi rappautuu myös pois. Luin jostaki, että hedelmä- tai pakastepussit ei soveltuis tähän koska ne on ohuita ja niistä ei näy sulatuksen jälkeen läpi. Hölynpöppyä!
Minä leikkasin pakastepussin auki ja laitoin sen yksinkertasena tuon tussikuvan päälle ja tosi nopsaa silitin sen kiinni. Palohan se vähän läpi kun sitä monesti silittelee, mut suurimmaksi osaksi se on niin hyvissä kuosissa, ettei varmasti lähe kuva mihinkään.

Päätin sitten, että ompelen meikkipussin.

Sulatin kaveriksi takapuolen tästä valkosesta ja mukaan heitin vähän H&Mn pussia. Sisävuorena mulla on lisää valkosta pussia yks kerros ja kerros ginatricotin pussia.  Yhteensä kerroksia mulla on aina yhdessä palasessa 4 tai 5. Vähän kuultaa läpi, joten jos hermot kestää niin sulata useampi kerros ja pussista ei kuulla tavarat läpi.Leikkasin palaset lopuks samankokosiksi ja neulasin kiinni ja ompelin sisäsaumat.


Sitte vetoketjun.


Tein pussin reunaan vielä kaveriksi rinkan, että sen saa johonki roikkumaan. Tässä on siis yks KappAhlin pussin kahva taiteltuna kaksinkerroin ja sulatettu. Se sulaa ja kutistuu tosi tiiviiksi jotenka se kestää. Ei kuitenkaan ollu niin tiivis etteikö kotikoneen neula olis siihen uponnu.


Ja siinä se on! Mulla henkilökohtasesti tais mennä pariin otteeseen hermot ja korjattavaa vielä olis, mutta en ala. Se on epätäydellisyydessään täydellinen ja ajaa asiansa.

Positiivisesti yllätyin tosta piirtämisestä muoville ja sen säilömisestä pakastepussin alle. Voisin piirtää loputtomiin!

Oletteko te koskaan uusiokäyttäneet jotain ja sitä kautta antaneet sille uuden elämän jonakin muuna tavarana/esineenä?tudiluu!


Saatat myös tykätä näistä

3 kommenttia

 1. Rosaaa, miepä tulen kyllä joku päivä vaatekauppojen kassien kera sun kans silittelemään ja sulattelemaan! - J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuleppa, tuleppa vain! Osta samala tykötarpeita, niinko vetoketjuja jos tarvihet semmosia sinun työhön :)

   Poista
 2. Ompa kiva toi meikkipussi! Häätyy keksiä jotain tosta GT:n kukkapussukasta :)

  VastaaPoista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)