kukkatäti, hatulla ja ilman.

15.7.14

Mie rakastan kukkia. 

Äiti on minun tukipilari kukka-asioissa ja sen kanssa me ollaan paljon kukkakauppoja kierreltykki tänä kesänä. Tämän häätouhun pauloissa ostin kevväälä, huhtikuun lopussa värisekotuksen kruunuvuokon juurakoita, ko Agriin alako tulla kukkasipuleita ja siemeniä. Haluaisin joskus kasvattaa omat hääkimppukukat. (Mahollistahan se ei oo, koska todennäkösesti ajankohta sijottuu syksyyn ja mun lempikukat ei sillon todennäkösesti ennää kasva.) Oon kuitenki tosi ylypiä, koska oon aikasemmin onnistunu tappammaan kaikki kukat, jopa kaktuksen. Naurettavan kaunis kruunuvuokko, aka anemone on avannu ensimmäiset kukkansa tällä viikolla. Juurella on tulossa samaan kohtaan 3 nuppua, vähän kauempana 4. Toivon väriloistoa tän kukan osalta, koska ostin nimenommaan värisekotuksen. Tän punasen sekottaa hirveen helposti unikkoon, vaikka vuokon varsi onki paksumpi ja lehet niinku koiranputkea. 
Vieressä on kasvamassa gladioluksia eli miekkaliljoja, joittenka lehet on jo mahtavasti kans toukokuusta asti kasvanu koska sillon Agrista sai sipuleita puoleen hintaan. Kukkaa ei vielä nävy mut mien niitä tälle kesälle välttämättä ootakkaan.
Ens kesänä muuten Agrista lähtee mukkaan uusia liljoja.


Tähän on todennäkösesti talon alkuaikoina istutettu kauniin oranssia keisarinliljaa. Sitä on aika paljon, koska koko keittiön seinusta melekein peittyy näistä. Siirsin osan vähän kauemmas pienempään ryhmään ja annoin pikkusen näitä anopinki kukkapenkkiin :) Kestää kuumuutta tosi huonosti, ne on ihan nuupahtanneet ja kuivanneet :( Aurinko on armoton.


Takapihalla vielä portaitten pielesä asustellee pieni, vaatimaton, kuivassa paikassa viihtyvä lewisia. Tää kuva ei anna yhtään oikeutta sen uskomattoman punertavan pinkille värile. Centtilästä löysin lissää kukkaa ko anopin antama orvokkiamppeli sano että soronoo ja sormi.. sinne. Äiti osti kymmenen lobeliaa vissiin vitosella, mää ostin lumihiutaletta 3 ja yhen jonku tötterökukan kympillä. Kaks lumihiutaletta pääty amppeliin, yks etupihalle ruukkuun. Askartelin siis neliä kukkaa yhteen amppelliin. Ei se nätti ole, mut tyhjääki parempi.Ja tää tötterö. Mikä tämä on? Ei kai kuitenkaan petunia? Tämä on palion pienempi ja amppeliin sopiva, roikkuva kukka.

Mun suuri pakkomielle hortensioihin vain kasvaa. Valakoset kukat on alkanu punertammaan viikko viikolta enemmän ja nuppuja löyty täältäki. Alussa meinasin tämän vahingossa tappaa, koska aamuaurinko on meän takapihalla armoton. Se juhannusviikonlopun aikana nuupahti täysin. Leikkasin vanahat nuuppakukat poisa ja siirsin etupihalle viiliiään, sielä son nyt viihtyny ilta-auringosa. uus tuttavuus on mulle tämä, jonka nimeä en muista. Söpö, sopis hyvin amppeliin mut ämyliltä sain kivan tötterön jonka naulasin sitten seihnään. Etupihan ilta-auringon asukki tämäkin, asustelee hortensian yläpuolella.Viiminen lumihiutale pääsi ruukkuun paistattelemmaan ilta-aurinkoa uluko-oven viereen. Yläpuolella on tonnikalapurkeista (:D) tupareita varten askarrellut kirjansivuilla ja liima-veellä päällystetyt kynttiläjutut. Niihin saa pikkusen tuikun :3 Nämät on kans hyät tuulikellot... varmasti naapuritki tykkää, hah!


tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)