Pyyhe.

6.7.14

30 handmade days, #24Kaikilahan pyörii kaapeisa pyyhkeitä, jokka on valakosia ja niitä ei koskaan raski käyttää? Ja kaikillahan pyörii kaapeisa hamstrattuja kankaita, joille ei oo mittään käyttöä mut ne piti ostaa koska ne oli niin ihania tai koska halavala sain. Vai oonko ainoa? 

Enikeis, nyt on hyvä ottaa ne vielä jokseenkin käyttämättömät pyyhkeet ja kankaanrievut esile ja alakaa askurtelemmaan keittiöpyyhkeitä!
Tarvihet 

-pyyhkeitä
-paperia/pahvia kaavaa varten
-kynän ja viivottimen
-kankaita
-tarranauhaa/nappeja
-ompelukonneen
lisäksi voit koristella pitseillä ja irtonapeilla yms.

Mun pyyhkeet on jotexin käyttämättömiä pieniä käsipyyhkeitä, joita ollaan saatu paljon lahjaksi valmistujaisissa ja tupareissa. Ja tottahan son et niitä aina tarvii. Ne on lähinnä ollu kaapissa koska valkonen on meillä liian arka väri, mut nyt päätin toisin.Alota piirtämällä ja leikkaamalla kaavat. Omat piirsin summanmutikassa ja sain tämmöset mitat (klikkaamalla alempi kuva suuremmaksi), nämä sisältää myös saumanvarat jotka on n. 1cm joka suuntaan.
Neulaa kaava kiinni kaksinkertaseen kankaaseen ja leikkaa.Taita pyyhe kahtia. Paina/merkkaa neuloilla keskikohta ja leikkaa.


Sitte ku sun valittemat kankaat ja pyyhkeet on leikattu, leikkaa 3cm pala tarranauhaa.Kato molemmille hyvä kohta, neulaa ja ompele kiinni. Tikkaukset ei jää näkyviin valmiina.


Nyt neulaa molemmat kankaat oikeat puolet vastakkain. Muista jättää levein kohta auki eli jätä alaosa ompelematta! Ompele ja käännä työ ympäri.

Neulaa pyyhe laskoksille ja mittaa, että se mahtuu alaosan sisälle hyvin. Ompele sitten laskokset.

Neulaa alaosan käänne sisälle ja nipistele taitos vaikka sormilla (tai käytä silitysrautaa). Neulaa pyyhe kankaan sissään. Ompele.Viimeistele työ tikkaamalla reunat.
Koristele halutessa pitseillä ja hörselöillä. Tehin alkajaisiksi kaksi, ja ruusupyyhe lähti tännään uutteen kottiin Oonalle ja toinen jäi itelle ainaki toistaseksi :)

Kävimä tänhän myös ikeareisun, ja hain lissää söpösiä kankaita että saan tehä näitä enemmän! Siitä lissää myöhemmin.

*

30 handmade days, #25

Lauantaina, eli eilen, herkuttelima kakulla, joka juhulisti anopin alkanutta kesälommaa ja vieraita.

Kakku oli gluteeniton kinuski-mansikka-kermakakku.Ihan superhyvvää oli vaikka itte sanonki! Eka kerta gluteenittoman kakkupohjan kanssa oli haastava ja ehkä vähän fanaattisesti yritin sitä suojata jokaselta leivänmurulta. Ehkä mun fanaattisuus oli myös ihan tarpeellinen, mene ja tiedä. Mutta hyvin säntillisesti pesin jokasen astian ennen käyttöä, ettei jauhonjäämiä ole ja varmistin ettei ykskään astia loju leivänmuruissa.

Tämä on 24cm vuokaan tehty 5 munan kakkupohja, käytin gluteenitonta jauhoseosta ja perunajauhoja. Jauhotin vuoan Moilasen gluteenittomilla korppujauhoilla. Kakun nostattamiseen en käyttäny ollenkaan leivinjauhetta, eikä sitä niin tarvinnukkaan.
Välliin keitin kinuskin, 1,5dl hyla kermaa ja 1,5dl fariinisokeria, jonka vatkasin desiin kermaa. Puoli desiä ku ois ollu lissää, nii ois ollu ihan älyttömän hyvä ja paksu täyte, mut tämä oli ihan riittävä ja kaikki mitä oli käytettävissä. Välisä lisäks tuoreita mansikoita. Kostutukseen maito ja vanilliinisokeri. Pursotukset Flora vispiä ja päällä kinuski.tudiluu 
ja muistakkaa syyä kakkua!

Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)