Lapinmuija-lovikat

30.9.14

Hola hola!

Lapissa on kylmä syksy, niinku arvata saattaa ja oon herkistyny kylmälle enemmän nyt vuosien saatossa. Ennen sitä saatto olla pihalla puoli alasti teininä, nykyään on pakko olla vanhuksella vaatetta ja villahousut korvissa asti.

Tilasin tossa muinoin kesän korvilla Novitalta lankoja ja poistoalessa oli Isoveljen neon-värit, tilasin keltasta ja pinkkiä. Nyt mua harmittaa etten tilannu pinkkiä enempää, koska sitä olis nyt tarvinu enemmän ku ikinä.Lapinmuija-lovikat

Nää on maailman nopeimmat tehä ja on lämpimät, joskin aika karheat.

Puikot oli 8mm, neon pinkki Isoveli-lanka on kaksinkertasena. Valkonen tehostelanka on Pirtaa. 

Luo 8mm puikoilla kaksinkertasella langalla 24 silmukkaa, jaa neljälle puikolle (6 s./puikko)
Neulo suljettuna neuleena 1 krs. oikeaa.
Neulo seuraavaksi 7 kerrosta nurjaa ja jatka oikealla neuloksella. Nämä 7 kerrosta nurjaa on nyt se sun lovikoitten ranne, joka käännetään valmiin lapasen päälle.
Neulo peukalokohtaan asti. 
Valitse peukalokohtaan erivärinen lanka ja neulo II. puikon ensimmäiset 5 silmukkaa apulangalla. Siirrä apulangalla neulomasi silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja jatka sileää neuletta normaalisti pinkillä langalla.

Kärkikavennuksia varten neulo sileää neuletta melkein nimettömään sormeen asti. Aloita kavennukset, tee I. ja III. puikon alussa ylivetokavennus, II. ja IIII. puikon lopussa neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen. Toista, kunnes jäljellä on 8 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä langanpää silmukoiden läpi, kiristä ja päättele.  

Pura apulanka pois, ja poimi peukaloon 2 silmukkaa lisää reunoilta (=12s). Jaa silmukat kolmelle puikolle ja neulo peukalon kärkeen asti. Kavenna sitten 2 silmukkaa oikein yhteen koko kerros. Katkase lanka, vedä silmukoiden läpi, kiristä ja päättele hyvin. 

Höyrytä lapaset kevyesti (esim. ohuen harson läpi). Älä prässää. 
Ompele erivärisellä langalla ranneosaan kuviot. 
Alotuksesta ja kuvion ompelusta jääneet langat on hyvä käyttää palmikoihin, jotka on kierretty hapsuiksi ja solmittu kiinni hevosenhäntäsolmulla. 

Kuva: http://www11.edu.fi/materiaali/index.php?id=145


Nenätarkennus

*

Käytiin lauantaina pienellä reissulla tuolla etelämpänä. Käytiin kattomassa Iissä Hilman isiä ja kotikenneliä eli Jehnajan kenneliä. 
Hilman isi, Jussi.


Ja hurmaava(n kalju) Lecibsin Sappa, Iikka! 

Inhottava märkyys oli koko reissun, mut se ei haitannu paljoa, kun matkat taittu autolla. 
Käytiin vielä ihan Oulussa asti kattomassa kavereita ja päästiin yöllä kebabbien ja ruokien jälkeen turvallisesti norjalaisen Qashqain xenoneitten valossa kotiin. 

Seuraavaksi suunnittelen kahen viikon päähän uutta reissua Ouluun
Käsityömessuille 


tudiluida!

Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)