Unen usva-sukat

23.9.14

Nyt on aika ottaa kiinni viime kuun töitä bloginki puolella :)
Viimisiä 30handmade deissejä vedellään, vähän haikea fiilis jo. Mä luulen että viimistä saatte oottaa, jos tälle melkein vuoden mittaselle haasteelle jonku eeppisen loppupostauksen haluatte. Mitä se sit vois olla, en oo päättäny vielä.

Tosiaan, Instagramissa minua seuraavat tietää tän sukkaparin valmistuneen "jo" viikko sitten ja lahjotin ne hellun siskolle. Tää on tavallaan mun epävirallinen lankalaihis.


30 handmade days, #29Mää halusin jakaa ohjeen Uniusva- nimisiin sukkiin. Rakastuin näihin aivan täysin!! 
Nimestäki päätellen tähän sopii Novitan Usva-lanka (tai joku muu liukuvärjätty lanka). Kaksi kerää sain tätä Usvaa (874) tädin lankavaraston tyhjennyksestä. 
Innostuin heti tekemään näistä sukat. Tää lanka on ihan upean pehmeä ja lämmin unisukkiin, joksi nämä alunperin teinki. Lanka on yksisäikeinen, 75% villaa, 25% polyamidia. Pitäis siis kestää kyllä sukissa normaalin tipsuttelun. Kirjolankana käytin valkoista Pirtaa. Pirta-langan voi korvata Novitalta löytyvällä helen-langalla. Käsittääkseni kyseessä on sama lanka.

Puikot on 3mm. Silmukoita sukissa on 63, (16-16-16-15) jotta resori menee tasan.

Neulo ensimmäinen kierros oikeaa. 
Aloita uusi kerros neulomalla 4 o, 2n, 1o, 2n* 
(*mallikerta) Neulo 3 krs. Tee palmikko nostamalla 2o apupuikolle työn eteen, neulo 2o, neulo 2o apupuikolta. 

Toista palmikko, neulo vielä yksi kerros ja katkaise lanka. Haluan mainita vielä, että tällä kirjoneulekaaviolla mun onnistui neuloa 43 koon sukat. Pienempiä sukkia tehtäessä poista tai siirrä jalkaterän kuvioita sukan varteen ja neulo tarvittaessa välikerroksia vähemmän.Kirjoneulekaaviossa on 12 silmukan mallikerta, joka minun sukissa jäi yhden silmukan vajaaksi 63:lla silmukalla, mut se ei haitannu. Laitan aina vaihtokohdan jalkapohjaan joten se ei oikeastaan edes näy.

Ennen kantapäätä olevissa kerroksissa kavensin 3:lla silmukalla, jotta kaikilla puikoilla on 15 silmukkaa.

Kantapääksi tein vahvistetun kantapään, eli nurja puoli neulotaan pelkkää nurjaa, oikea puoli neulotaan *nosta 1, neulo 1 o * toista.

Kantalapussa silmukat jakautu kavennuksen jälkeen 10-10-10.


Neulo siihen asti, että pikkuvarvas peittyy ja aloita sitten kärkikavennukset.
Tein näihin sukkiin kärkikavennuksen niin, että joka puikon toiseksi viimeiset kaksi silmukkaa neulotaan oikein yhteen ja viimeinen silmukka oikein. Yksi välikerros väliin. Kun jäljellä on 8s, pujota lanka silmukoista läpi ja kiristä. Päättele hyvin.

Neulo sukalle kaveri. 
♥ 


Vaikka liukuväri ei sattunukaan tulemaan molemmissa samoin päin, minua ei haittaa. 

Unelmana ois saaha kaikkia Usva-värejä varastoon ja kaikista samanmoiset sukat eri koossa :)


"Kaiken kattona 
on usva,
usva teitä 
peittää,
usva teitä 
varjelee. 
Usvan suojassa 
te elätte 
ja

usva 
teidät värjää." 


Mistä te neulojat yleensä etitte inspiraatioita ja ideoita neuleisiin? 

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

7 kommenttia

 1. Aivan ihanat sukat! Täytyy varmaan vihdoin ja viimein opetella neulomaan kirjoneuletta että saa kans tälläset sukat :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kiitän! saajakin oli tyytyväinen. Minusta tämä onkin ehkä sopivan helppo ensimmäiseksi kirjoneuletyöksi, eli ei muuta ku kokkeileen :) neulomisen iloa sulle!

   Poista
 2. Osaisitko suositella jotain tuon Pirta-langan korvikkeeksi, ei tarvitse olla akryylilankaa, saa olla villasekoitetakin ihan mieluusti. En jotenkin itse osaa hahmottaa, mikä olisi hyvä (vaikka puikkokoko toki vähän osviittaa antaakin), kun tuo Pirta ei ole yhtään tuttu lanka, eikä siitä oikein tietoakaan löytynyt pahemmin netistä. (siis lähinnä neuletiheyttä ym)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo huomasin itsekin ettei Novitankaan sivuilla ole pirta lankaa. Täällä sitä löytyy paikallisesta citymarketista. Käyttäisin Usvan kanssa varmaan puhtaanvalkosta (011) 7veikkaa. Pirta ei paljon sille paksuuessa häviä. Muuten en sitä tähän suosittelisi koska omasta kokemuksesta 7veikka nukkaantuu älyttömän helposti mutta sitä on tässä verrattain vähän kirjolankana joten sitä voi käyttää. :) ideanahan mulla oli unisukat ja pehmeys ja Pirta on pehmeä, aika liukaskin lanka joten se sopi tähän. Mutta kirjoneulelankana voi käyttää muutakin! :)

   Poista
 3. Hei! Halusin tulla vielä kertomaan että Pirta-langan toinen vastine on novitan helen-lanka. Käsitin et nämä ois yks ja sama kun vyötteitä ja ite lankoja tutkailin ja vertasin. :)

  VastaaPoista
 4. Tajuttoman ihanat sukat! Mulla on tuota lankaa ja oon miettinyt mitä siitä tekisi. Tässähän oisi yksi hyvä idea :) Ihana blogi sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos kiitos kiitos! :) nää oli kyllä ihan superihanat. Mulla kans jäi tätä lankaa vielä, ehkä pääsee sukiksi asti vielä joskus.

   Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)