Tuuttipullaa

21.2.15

Laskiaispullat
handmade days


Nuori herra N tuli tätin tykö pitennettyä viikonloppua viettämään torstaina. Koska meillä jäi laskiainen reissun takia "viettämättä", tehin pullaa eilen. Parempi kai son myöhään ko ei millonkaan. Olin aikasemmin viikolla ostanu hillot ja kermat valmiiksi, niin oli helppo alkaa vain fiiliksen iskiessä tekkeen ilman sen suurempia ressejä.

Tänä laskiaisena on ollu kova hype "tuuttipullista".
Laskiaispulla, joka on pyöritetty folio/metallituuttiin, jonka sisälle sitten laitetaan hillo ja pursotettaan kerma, eikä kuulemma sotke (paljoa). 

No, hm... minäki ko muukki!


Pyörittelin foliosta tuutteja ko oottelin pullataikinan kohoamista. Olin skeptinen, pelekäsin että pullataikina tarttuu kiini näihin, mutta en hoksannu ajatellakaan näitten voitelemista. Sama pää kesät talvet...

Kaulin puolet taikinasta levyksi ja leikkasin pitkiä n. 2-3 cm leveitä suikaleita, jotka pyörittelin folion ympärille. Kohota liinan alla, voitele kananmunalla ja paista 225 C, 5-12 min tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna vähän jäähtyä ja irrota sitten foliotötterö sievästi niin, ettei pulla repiä. 
Sivele pullan sisälle hilloa veihtelä tai lusikalla, pursota kermavaahto ja sirota päälle tomusokeria. Oli muuten aika hauskoja vaikka eihän nää mitään mallikelposia oo. Ehkä seuraavalla kerralla teen näitä enemmänki.

Lopusta puolesta taikinasta pyörittelin normipullia.
Halusin normaalin laskiaispullan.*

tudiluu, tännään luistellaan!


Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)