Neiti-titteli

4.7.16


Mulla on kaksi kuukautta neiti-tittelillä varustettua elämää jäljellä.
Se kyllä ihan totta jännittää. Niin sanotun "neitielämän" loppuminen ei kuitenkaan tuo muita muutoksia, kuin uuden sukunimen ja suuret, ihanat juhlat tärkeimpien ihmisten kanssa.
En (omasta mielestäni) oo kovasti puhunu täällä blogissa meidän häistä. En ole kokenu suurta tarvetta mainostaa asiaa, vaikka se onki äärettömän ilonen asia. Se on vaan jotenki mulle niin henkilökohtanen asia puhua, vaikka se ei todellakaan ole salassa pidettävää tietoa.
Ajattelin kuitenki, että mun kaltasille budjettihirviö-morsiamille näistä pienistä säästövinkeistä vois olla hyötyä.

Hääthän on jo yksinomaan nimenä ansainneet sen +50% hintalappuun joka asiassa. Jos on yhtään crafty bride niin keksii kyllä, mistä voi säästää. Jos itse tekemällä kulut on plusmiinusnolla valmiiseen tuotteeseen verrattuna, sillon täytyy miettiä oman mielenterveyden ja ajan kannalta onko järkevämpää tilata vai tehdä ite. Kaasojen kimpuissa meillä oli selvää, että ne tehdään ite kestokukista, kun niitä löyty kahden euron nippuhintaan Kärkkäiseltä.
Väriki oli juuri oikea hennon vaaleanpunanen, joka sopii kaasojen tummansinisiin pukuihin ja meidän teemaväreihin ku isku palleaan.
Nää samat kukat juhli myös Veeran ylppäreitä pöytäkoristeina.


Pitkään mietin, mihin isken kukat kiinni. Mikä toimii sopivana vartena? Kukkasieni on vihreää eikä oo oikein varaa ostaa viidelle omaa valmista sienellistä kimppupohjaa, vielä kaikenlisäks tekokukille. Typerää.

Samaan aikaan varastossa oleva Finnfoam-levy huusi mun nimeä ja sitten tajusin. Koulussa aikoinaan käytettiin pienoismalleihin ja kangastauluihin pohjana tätä maagista rakennus- ja eristysmateriaalia. Helppo leikata, vuolla ja muotoilla puukolla ja hiomapaperilla. 


Finnfoamia saa eripaksuisena ja mun levy on 30mm. Siitä leikattiin 3cm levyisiä palikoita, joista vuoltiin kulmat pois hiomisen helpottamiseks. 
On muuten sotkusta hommaa. Hiominen kannattaa suorittaa ulkona tai muovipussin sisällä, koska Finnfoam hajoaa pieneksi styroks-pölyksi, joka tarttuu vaatteisiin ja, no, joka paikkaan.

Sopivan pituuden löytymisen jälkeen nuijin ja nakersin kaikkiin reiät kämpän isoimmalla ristipäämeisselillä ja keittiösaksilla. Ei oo nätin näkösiä, mut ei kukkaan niitä sisältä ees nää!
Sen jälkeen leikkasin jokaisen varren pohjaan palat satiininauhaa, jotka kiinnitin kuumaliimalla. Finnfoam kestää kuumaa suhteellisen hyvin ja kuumaliima onki parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi Erikeeper.


Jouduin leikkomaan kukkien rautalankavarsia lyhyemmiksi. Kimpun keskellä olevat 6 ruusua on koko kimpun ydin, jonka ympärille rakensin sitten loppukimpun toiset 6 kukkaa lyhyemmällä varrella. "Kukkateippinä" käytin vihreää washiteippiä, jotta kukat pysyy kiinni toisissaan loppukimpun rakennuksen aikana. Lopuksi pyörittelin rautalangat toistensa ympärille.

  
Sidoin kimppuvarret valkoisella satiininauhalla, jotka kiinnitin aina pienellä kuumaliimanokareella. Jos olisin ollu järkevä enkä näin tyhmä, olisin ostanu vinokanttinauhaa. Suora satiininauha alko tietenki rypistyyn mitä pitemmälle mentiin. Siksi ne on enemmän ja vähemmän täynnä vekkejä ja kupruja. 
Rakkaudella ja keskiyön pimeinä tunteina tehtyjä kuitenki.


Satiininauhan pään piilotin helmikoristeiden alle. Onhan nää ihan tosi sieviä ja tykkään näistä kovasti itekin.

Hinta-arvio viidelle kimpulle

♥ 6kpl nippu kukkia á 1,99e, yht 20e
♥ 6m valkoista satiininauhaa, 7,20e
♥ Kuumaliimapaketti, 2,90e
♥ Finnfoam levy, 30x600x2500, 8,49e/kpl
 n. 39 e

Ei mun mielestä paha hinta viidelle kimpulle, koska oikeat kukat olis tulleet maksaan reilusti enemmän. Ja oikeestihan multa löyty puolet noista tavaroista (kaks viimistä plus helmet, joiden hintaa en muista) kotoa jo valmiina ja ekat ostin uutena, joten käytin näihin n. 27,2e. 
Lisäksi Finnfoamia jäi about 2,44 metriä johonki muuhun käytettäväksi :DMulla on kaksi kuukautta aikaa tehä viimiset valmistelut, koristeet, laput ja merkit.
Mulla on kaks kuukautta aikaa tilata puuttuva sormus ja löytää miehelle puku ja kengät.
Mulla on kaks kuukautta aikaa korjata mun oma puku ja tuunata kengät.
Mulla on kaks kuukautta aikaa... 
On, on.


tudiluu!


Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)