Valmistujaiset

4.6.17


Taas tuntuu, että meillä se elämä on yhtä juhlaa ja ruusunnuppua!

Minun pikkusisko ja pikkuveli juhli tänä viikonloppuna erillisinä päivinä valmistujaisiaan. Siskosta tuli lähihoitaja, veljestä kunnossapitoasentaja. Pienet ♥ 
Sehän tiesi isosiskolle useamman viikon täyttä paneutumista juhlien suunnitteluun, tarjoilun toteuttamiseen ja ostoslistojen laatimiseen. 


Perjantaina Tytin kahvipöydässä oli ihana täytekakku, jossa oli marenkeja, tuoreita mansikoita ja valkosuklaalla maustettu vaniljatäyte.


Valkosuklainen vaniljatäyte
Valion ohjetta mukaillen

3 dl vispikermaa
145 g valkosuklaata
1 prk creme fraiche
1 prk Valio Eila vaniljarahka
1 litra tuoreita mansikoita
2 liivatetta
2 rkl vettä

Aloita pesemällä ja pilkkomalla mansikat siivuiksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pilko valkosuklaa pieneksi rouheeksi.
Vatkaa vispi vaahdoksi omassa kulhossaan. Yhdistä toisessa kulhossa creme fraiche ja vaniljarahka keskenään ja kiehauta vesitilkka. Sulata liivatteet ja kaada ohuena nauhana vatkaten vaniljarahkaan. Kääntele vispi vaniljarahkaseokseen ja sekoita mukaan valkosuklaa. 


Pöydän toisena kakkuna oli Valion sivuilta bongattu kinuskijuustokakku.


Kinuskijuustokakku
Valion ohje, gluteeniton versio

Pohja
75 g voita
200g gúllon suklaakeksi, gluteeniton

Täyte
4 liivatelehteä
2,5 dl vispiä
3 rasiaa Valio Viola kinuskituorejuustoa
2 rkl vettä
150 g minivaahtokarkkeja

Laita irtopohjavuoan reuna suoraan tarjoiluastialle tai kakkupahville ilman pohjaa. Sulata voi ja murskaa keksit, yhdistä ja painele pohjalle. Jäähdytä jääkaapissa täytteen tekemisen ajan.
Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa vispi omassa kulhossa, yhdistä toisessa kulhossa kaikki tuorejuustot. Sulata liivatteet vesitilkassa ja kaada ohuena nauhana tuorejuuston sekaan koko ajan vatkaten. Yhdistä lopuksi vatkattu vispi joukkoon ja kääntele hyvin sekaisin. Jos täyte on sinun makuun liian jämäkkää, vatkaa 0,5 dl enemmän vispikermaa (yht. 3 dl).

Kaada puolet vaahtokarkeista pohjan päälle, kaada täyte päälle ja tasoita. Kaada päälle loput vaahtokarkit ja anna hyytyä vähintään 4h tai seuraavaan päivään. Älä peitä kakkua kuvulla, ettei vaahtokarkit pääse vettymään. Ruusut kakkujen päällä

Leikkaa ruusun varsi n. 2-3 cm pituiseksi ja huuhtele sievästi vedellä. Painele paperilla ruusu kuivaksi ja laita kaksipuolista teippiä peittämään koko varsi. Ota pieni pala foliota ja kierrä tiukasti varren ympärille. Foliosta voi muotoilla pienen piikin, jolla ruusu on helppo pistää kakkuun. Teippi myös pitää folion hyvin kiinni, että pois otettaessa folio ei jää kakkuun ja näin ollen päädy kenenkään suuhun.

*

Oliko teillä lakkiaisia tai valmistujaisia käytävänä, tai ehkä omat juhlat?

tudiluu!

(1/2)

Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)