Helsingin Kirjamessut

31.10.17

Kävin taas viime viikolla ihanan pienen reissun Helsingissä. Oikea syy siellä käyntiin oli Papa Roachin ihan mahtava keikka, mutta reissulla löytyi lisääkin tekemistä. Samaan aikaan oli Kirjamessut, sekä Ruoka- ja viinimessut ja sinne oli ehdottomasti päästävä. 


Paikalla oli valtavasti nähtävää ja kierrettiinkin pelkästään kirjapuolta kolmisen tuntia. Valehtelematta 2,5 tuntia niistä yritin etsiä divaripuolelta suomeksi Harry Potterin Kuolemanvarjeluksia. Muutamasta pisteestä se löytyi vain englanniksi enkä tajunnu mennä WSOY:n pisteelle, koska siellähän se oli. Suomeksi. No, englanniksi se lähti matkaan ja nyt kokoelma on jotakuinkin täydellinen, yhtä muotopuoli-vääräkieli-kirjaa lukuunottamatta. 
Paikalla oli myös ihana kaksikerroksinen Lontoon bussi Harry Potter teemalla, mutta en ehtinyt katsastaa sitä sen enempää. 


Paikalla oli myös 50 vuotistaivalta juhliva Kimble. Sieltä löytyi uusi retrokuositettu juhlaversio pelistä ja hauska paku täynnä pelejä ja Ivana Helsingin suunnittelemaa Kimble-kuosista tekstiiliä. Oli kassia, pyyheliinaa ja lakanoita. Hauska fakta, tämä juhlaversio pelistä on näköispainos vuodelta 1972 ja pelilauta vuodelta 1967, jossa on puunappulat! Harmittaa, että meillä ei kukaan muu ole hirveä Kimble-fani... Saatan toivoa tätä joululahjaksi. 😆


Adlibriksenkin pisteen löysin, mutta juuri nämä riemunkirjavat Sockit ei oo mun juttu. Hyvin oli kuitenkin kato käynyt myös lankahyllyssä. Lankakauppahan se ei tietenkään pelkästään ole ja pisteeltä löytyi myös totta kai kirjoja, askartelujuttua ja muuta mukavaa. On kiva, että myös netissä toimivat kirjakaupat on päässeet somekulttuurin  ja tämmösten lankahöperöiden kautta pinnalle ja messuilemaan, niin näkee myös jotain konkreettista, eikä pelkästään kuvia netissä. 


Viimisenä suunnisteltiin ruuan ja viinin pariin ja hyökättiin Naughty Brgrin kojulle syömään maailman parhaimmat burgerit. Tarkotus oli myös ostaa illaksi viiniä, mutta päädyinki maistelemaan kaikkea makunystyröitä hivelevää, juomaan kahvia ja ostamaan tuliaisia. 


Hauska, miten sitä löytää ittensä aina uusien juttujen parista. Enpä ois ennen reissuun lähtöä uskonu, että saan blogiin jonku muunki ku käsityömessupostauksen, jota ei ole edes sponsoroitu.
Käsityömessuista puheen ollen, tänään tuli blogistivahvistus sähköpostiin, joten olen Tampereella menossa mukana kahtena päivänä. Messuihin on toki aikaa vielä kolmisen viikkoa, joten vielä ehtii makostella sinne lähtöä, vaikka täältä pohjoisestakin. Yksi messubussikyyti lähtee mm. Oulusta.

Nähdäänkö Tampereella? 

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

2 kommenttia

 1. Kuulostaa mukavilta messuilta!
  Mukavaa marraskuuta ja seuraavia messuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne oli todella mukavat messut! Mukavaa marraskuuta myös sulle :)

   Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)