Unelmallinen

22.4.18

En ole koskaan aiemmin ollut kaavatestaajana, niin kuin en minään muunakaan kaavan tai ohjeen testaajana. Unelmallisella oli haku päällä helmikuussa, jossa pääsisi testaamaan kaavapakettia, josta löytyy kaavat Anita-, Anne- ja Helena-mekkoihin. 
Pääsin mukaan ja valitsin ommeltavakseni jälkimmäisen, eli Helenan. 


Ompeluaikaa annettiin maalis- ja huhtikuu, mutta totta kai heräsin asiaan viime tipalla, eli tänään kun oli ainoa mahdollisuus ommella. Ensi viikonloppuna sitten irtaudutaan arjesta hetkeksi hotelliviikonlopun merkeissä Oulussa.

Oman vartalonmuodon tunnistaminen on vaatetuksessa minun mielestä tärkeää. Kaikille ei välttämättä sovi kaikki ja varmasti johonkin tiettyyn ikään mennessä on tullut selväksi, minkä mallinen vaate itselle sopii. Minä tykkään mekoista ja tunikoista, jotka on muotoiltu vyötäröstä alas päin levenemään ja antamaan näin armoa mahalle ja lanteille. En ole suinkaan laiha, vaan pyöreä ja hyvin, hyvin lyhyt. 
 Tässä mekossa pieneksi ongelmaksi tulikin pituus ja kurvien tuleminen itselleni epäedulliseen kohtaan. Muokkasin kaavaa seuraavaa ompelukertaa varten kahdesta kohdasta yhteensä 10 cm lyhyemmäksi, jotta esimerkiksi taskut istuisivat lanteille parempaan kohtaan.


Ihastuin mekossa todella hyvin istuvaan yläosaan ja kaikkien mekkojen muokattavuuteen. Näihin saa ne kaikki, täyspitkät, 3/4 ja t-paitahihat. Lisäksi kaavoissa mukaan tulee semmonen ihana korkea kaulus, jos tykkää korkeammasta pääntiestä. Voin suositella kaikille oikein lämpimästi kaavapakettien tai vaikka yksittäisten kaavojen hankkimista Unelmalliselta, jos nämä on edes kerran kutitelleet mielessä. Ohjeet ja kaavat on erittäin selkeät ja helposti ymmärrettävät.


Kankaaksi valitsin Nappinjasta tilatun korallin värisen Pikkukivet-luomujerseyn. Helmaa on oikeasti nilkkoihin polviin asti, mutta onneksi laitoin helmaan kuminauhan, koska se antaa mahdollisuuden kääntää osan helmasta ylös. Silloin helman saa pussiksi ja itselleen sopivan mittaiseksi.

Onko Unelmallinen sulle tuttu? 
Unelmallinen elämä-blogin Katihan se siellä näiden kaavojen takana on, 
joten hänelle oikein lämmin kiitos tästä kaavapaketista. 

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

2 kommenttia

  1. Unelmallinen ei ole minulle tuttu. Pitääkin käydä jossain vaiheessa kurkkimassa blogia. Kiva mekko tulikin. Mukavaa sunnuntaita!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin tykkään tästä kovasti. Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa, Liisa. :)

      Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)