Joulun välipäivien neulejälkkärit

23.12.18

Jouluna on ihana vaan olla, nauttia seurasta, ruuasta ja yhdessä tekemisestä. 
Meidän perinteisiin kuuluu miehen vanhempien luona majoittuminen joulun päivinä. Syödään hyvin, nautitaan tunnelmasta, jaetaan lahjoja ja illat pelataan lautapelejä. Joskus myös tv ja elokuvat on hyvä tapa rentoutua yhdessä perheen kanssa. 

Neulojat varmasti tietää, että vaikka lepo ja kiireettömyys on hyväksi, käsille on kiva olla joskus pikku tekemistä. Tässä mun lempparisukkaohjeet joulun välipäiville, kun syöminen jo puuduttaa ja rentoutuminen on käynyt mielelle tylsäksi.Ostin Tampereen messuilta Niinan ohjelehtisen, jossa on mm. nämä Soulmates 2-polvisukat. Kuvio sai ensin mun aivot täysin solmuun ja naaman sulamaan, kun olin purkamassa kuviota jo neljättä kertaa. Lamppu syttyi purku-hermoromahduksen jälkeen yllättävän äkkiä, kun luki kuvion ohjeen pari kertaa huolella läpi.

Ohjeita en osaa noudattaa vieläkään ja silmille ja mielelle raskasta sanalyhenteiden soppaa en alkanut kärkikavennusten kohdalla lukemaan, joten niihin en ole näissä sukissa yhtään tyytyväinen koska inhoan suippokärkisiä sukkia. 
Sukan kuvio on muuten yksinkertainen, sukka on kaunis ja istuu hyvin jalkaan. 
Yliarvioin ja lisäsin pohkeeseen ohjeesta poiketen 2 silmukkaa lisää, mutta se oli kyllä tarpeetonta. Takaosa on pelkkää oikeaa.

Ohje on maksullinen, mutta se on pieni hinta maksettavaksi kokonaisesta polvisukkaohjeesta, joka toimitetaan suoraa sähköpostiin.


Puikot 3½mm
Silmukoita 68s, teräosassa 48s.
Lanka vyötteetön Lankamaailman villasekoitelanka
Langankulutus 125g
Koko 38

Seuraavaksi puikoille menee pakollisten töiden jälkeen December socks lyhytvartisena, just sopiva jälkkäri joulun välipäiviin neulottavaksi.


Toiset sukat on täällä jo äärettömän moneen kertaan näkyneet palmikkosukat. Tätä ohjetta olen mukaillut ja muokannut omaan käyttööni sopivaksi. Takana on 1o 1n-joustinneuletta koko sukan varren pituudelta. Yks ehdottomasti lemppareimmista sukista ikinä, samalla aivot narikkaan tyyppinen neule. 
Ohje on ilmainen.

Puikot 3,25mm
Silmukoita 60s, teräosassa 46s.
Lanka Adlibris Socki Stonewash
Langankulutus 136g
Koko 38Molemmat postauksissa olevat sukat päätyivät lahjoiksi toisten jalkoja lämmittämään.

Tämän postauksen myötä minäkin rauhoitun perheeni kanssa juhlimaan joulunpyhiä.
Ihanaa joulua kaikille!Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)