Lintukranssi

20.11.19

Oon aina tykännyt linnuista sisustuksessa. Olen piirrellyt ja askarrellut niitä paljon, mm. meidän kihlajaiskakun päällä oli sokerimassasta taiteiltu kaksi lintua. Sain myös mieheltäni tänä vuonna hääpäivänä lahjaksi Selettin Waiting-korppilampun. Linnut on todella kauniita ja kiehtovia, siispä tämä kranssi on tribuutti niille.



Halusin tehdä jouluksi herkän ja yksinkertaisen kranssin, jonka saisin roikkumaan olohuoneen ikkunaan. Tällä kertaa en halua ikkunaan kauhean suurta (+50cm halkaisija) valokranssia, joka minulla viime vuonna oli. Se näytti tieltä päin katsottuna Sauronin silmältä.

Muotoilin linnun huoneilmassa kuivuvasta DAS-massasta. Se on materiaalina helppo, eikä vaadi kuivatukseen uunia. Se oli minusta tekstuuriltaan paperimassan ja saven välimuoto. Kuivuneena materiaalia voi maalata helposti esimerkiksi akryylimaaleilla. Minä jätin kuitenkin tämän maalaamatta.

Halusin minimoida oksan kuormitusta ja kuivumisaikaa, siispä muotoilin sisälle foliosta pallon, jonka ympärille muotoilin linnun. Käytin sokerimassaan tarkoitettuja muotoiluvälineitä, koska savelle minulla ei ollut vasittuja kamppeita. Nehän on samanlaisia kuitenkin.

Lintu kuivui vähän reilussa vuorokaudessa kokonaan. Massan pintaa voi kuivana hioa, mutta materiaali pölyää kamalasti, joten asianmukaiset suojaimet on siinä hommassa tarpeelliset. 

Minusta pulleropallero linnut on hellyttäviä ja halusin tästäkin vähän semmoisen pulleron.


Ensin suunnittelin tekeväni kahdesta kelottuneesta oksasta seinällä roikkuvan version ja poratutin miehellä kaksi reikää molemmin puolin keppien päitä. En kuitenkaan keksinyt mitään varsinaista paikkaa, jonne teokseni olisin tällä tavalla saanut roikkumaan, joten otin itse Dremelin kauniiseen käteen ja veistelin sillä lovet kepin päihin, jotta se istuisi metallilankakranssissa nätisti. Laitoin lisäksi tipan kuumaliimaa molempiin loviin ja myös linnun kiinnitin kuumaliimalla oksalle. Liiman pysyvyydestä ei ole vielä takeita, koska en ole aiemmin käyttänyt tätä massaa mihinkään.



Hän oli mallina vähän pyöriväistä sorttia, mutta tulipahan kuvattua joka kulmasta. 
Tämä varpunen ilahduttaa minua nyt olohuoneen ikkunalla joulun.


Varpunen pienoinen.

tudiluu

Saatat myös tykätä näistä

2 kommenttia

  1. Tulipa kiva yksinkertainen kranssi. Taitavasti teit linnunkin. Mukavaa marraskuun loppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Mukavia marraskuun viimeisiä päiviä sinulle. ❤️

      Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)