Neulottu palmikkopussi pullolle

1.12.19

Joulunalusajassa on jo pientä juhlan taikaa. 
Silloin on kiva viedä ystäville jouluviemisinä jotain pientä mukanaan. Ajatus pelkästä glögipullosta on kuitenkin melko tylsä ー mitä sen kaveriksi?


Neuloin palmikoilla koristellun pullopussin koristamaan meidän luokan pikkujoulujen arpajaispalkintopulloa. Siitä tuli niin kivan näköinen, että kirjoitin sille ohjeen, jonka voit nyt myös ladata itsellesi. Jos vaikka sinäkin innostuisit neulomaan pukinkonttiin sievät palmikkopussit kaikille lahjapulloille.
Tämä on myös kiva lahjaidea mille tahansa talvikauden juhlalle ja pussia voi käyttää yhä uudestaan, esimerkiksi joulupöydässä.


Neulottu pussi on mitoitettu yleisimpien viinipullojen ympärysmitan mukaan. Mallikuvissa on GEM-pullo, joka on taas sitten monia normipulloja korkeampi. Se oli vaan todella kaunis lasisine korkkeineen, että se sopi malliksi tähän täydellisesti.Ohjetta ei ole testineulottu nyt ollenkaan, joten annattehan heti palautetta jos ohjeessa on virheitä. Kommentointi onnistuu täällä kommenttiboksin kautta, Facebookissa blogin sivuilla, Instagramissa @rosannaofmay tai sähköpostitse rosannaofmay@gmail.com.

Kirjoitin ohjeen 3,5 mm puikoille, mutta jos sinulla on tiukka käsiala, suosittelen 4mm puikkoja tai vastaisuudessa löysälle käsialalle 3mm puikkoja. Neulepinnan tulisi olla suhteellisen napakka. Pussi venyy pullon koon mukaan joustavan pintaneuleen ansiosta ja palmikon ulkonäkö korostuu mitä enemmän pussi venyy.


Joulu on ollut hyvin usein mielessä ja olen huomannut fiilisteleväni tätä kautta ihan täysillä jo aikaisin marraskuussa. Siksi kokosin itselleni Spotifyhin listan joulumusiikkia. Se edustaa vähän vanhempaa tuotantoa ja instrumentaalisia kappaleita. Voit käydä kuuntelemassa mun joululistaa täältä: 


Tämä on Käsityöblogien joulukalenterin 2019 ensimmäinen luukku. 
Huomenna avautuu Hääräämö-blogissa 2. luukku.


Have a holly jolly knitmas

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

12 kommenttia

 1. Kaunis pullo ja voi miten ihanat jouluiset kuvat muutenkin! Kiitos kivasta avauksesta joulukalenterissa. <3

  VastaaPoista
 2. Kauniita kuvia! ✨ kiva idea, tuotahan voi käyttää myös retkillä kaakao/kahvitermarin ympärillä 🤔 voisin melkein kokeilla toimisiko ☺️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Oi että, kokeile ihmeessä. Sopis varmasti hyvin myös siihen tarkoitukseen! 😍

   Poista
 3. Tosi hieno ja käytännöllinen. Tuollaisen saaja ilahtuu ihan varmasti :)

  VastaaPoista
 4. Niin kauniit kuvat olet ottanut, että piti ihan monta kertaa selata ne läpi. :) Kaunista palmikkoneulepintaa! :)

  VastaaPoista
 5. Täytyykin ladata tuo pdf-ohje. Kauniin näköinen palmikkopussi pullolle. Voisi tuollaisen tehdä ensi jouluna. https://www.mmpro.fi/pdf-ohjelman-ominaisuudet/

  VastaaPoista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)