Alkuvuoden keskeneräiset

13.1.20

Ihanaa alkanutta uutta vuotta 2020!

Ajattelin käydä nyt tässä läpi katsauksen viime vuoden neuleista ja kulutuksesta.
Vuonna 2019 neuloin:
3 pipoa
10 sukat
5 kurpitsaa
1 pullosuojan
1 minipehmonallen

Ostin lankaa 2750 grammaa ja kulutin 2886 grammaa. 
Kulutus pääsi ekaa kertaa ikinä miinukselle peräti 136g. Tästä olen ylpeä. En suinkaan palkinnut itseä lankaostoksilla vaan neulomalla lisää käyttökampetta. Tein myös ekoina päivinä lankainventaarion, ja sitä on mulla silti täällä 3936 grammaa eli melkein 4 kiloa.


Koska en ole jättänyt itselle taaskaan yhtään Lehdykkä-pipoa, aloitin tämän vuoden ajattelemalla itseäni ja laittamalla ko. pipon puikoille. Sen teen tällä kertaa eristä langasta kuin 3 edellistä. Nyt kokeilussa on viime vuoden sukkaprojektista ylimääräiseksi jäänyt Hjertegarnin lana cotton 212, joka on 50/50 merinoa ja puuvillaa. Tuntuma on todella ihana, uskon että siitä tulee valmistuessaan ihan lempparipipo kevyemmmille kevätkeleille.Koska kuljen joka aamu bussipysäkille ennen seitsemää aamulla, tarvitsin käyttöominaisuuksiltaan myös paremman huivin, kuin mikä mulla nyt on. Siihen katsoin oivaksi malliksi Veera Välimäen Kappa-huivin. Se kun on tavallaan kauluri, mutta sitä voi käyttää myös shaalina, toisaalta myös ihan normaalina pitkänä huivina. Mulla ei ollut tähän mitään sopivaa lace-vahvuista lankaa varastossa, joten tapani mukaan sovelsin ja neulon sen baby merinosta 4mm puikoilla. Tästä tulee ihan super lämmin!

Teen huivin color block-tyylillä kuten näkyy, mutta en tee siitä kaksimetristä vaan neulon sen niin pitkäksi kuin 200 grammaa babymerinoa riittää. Värit on järjestyksessä dark grey, white ja pink champagne. Koska langat löytyi mun varastoista, ei suurta kynnystä huivin alottamiseen ollut, mutta kyseessä olisi 10 euron projekti, jos nyt ostaisin vasitut langat tätä varten Adlibrikseltä. Toki projektille tulis hintaa enemmän jos haluais kaksimetrisen huivin pyöräyttää, mutta mulle riittää kaulurimainen pituus.


Viime vuoden puolella neulotuista sukista tulee kahdet lahjaksi tän vuoden puolella pidettäviin juhliin. Niistä en julkaise nyt muuta kuin tämän.


Miten sun neulevuosi on lähtenyt käyntiin?
Osallistutko tänä vuonna kässähaasteisiin?

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)