Kappa

22.1.20

Tämän vuoden ensimmäinen työ valmistui noin viikko sitten. Tarpeeseen neulottu mini-kappahuivi valmistui mun lempilangasta, baby merinosta.


Tämä ei ole siis oikea Kappa, mutta sinne päin. Langan paksuus on ihan väärä. Tarkoituksena oli aloittaa vuoden eka työ langalla, jota löytyy varastoista. Eniten löytyi baby merinoa, eli yksi vajaa harmaa, täysi valkoinen sekä kaksi vaaleanpunaista. Tämä on mallia ihanan löysä kauluri, jonka saa tarvittaessa myös vedettyä pään suojaksi. Mitta on tarpeeksi leveä, että se peittää kivasti olkapäät. 


Huivi painaa 180 grammaa. Neuloin sen 4mm puikoilla, jotta sain ko. merinosta tarpeeksi laskeutuvan ja löysän neuloksen. Neuleen tasoitin uittamalla sen läpimäräksi ensin vedessä huuhteluaine-tilkan kanssa ja se sai kuivua tasona. Lisäyskohdat jätti ikäviä löysiä lenkkejä sinne tänne, mutta se ei oo niin justiinsa. Tätä neuletta kuljetin koulussa, koska pelkkää oikeaa oleva huivi sopi tunnilla neulottavaksi. Opettajakin toki oli neulomiseen oikein myötämielinen ja onneksi, koska myöhemmin tein esitelmän kädentaitojen tärkeydestä lasten kasvussa ja kehityksessä.




Pituutta en hoksannut mitata, mutta arvioisin sen olevan noin 90 cm pitkä. Huivi näyttää kivan runsaalta kaulassa, on super pehmeä eikä pistele tai hiosta. Pinta silottui kastelun ansiosta aivan älyttömästi, kuten aina ja suosittelenkin viimeistelynä kaikille isommille neuleille aina kastelua. Siinä työ pääsee valmiina täyteen loistoonsa ja pienetkin virheet ja epätasaisuudet katoaa.



Tällä saankin tikata bingosta Kapan yli! 

Ootko sä neulonut tälle vuodelle vielä mitään valmiiksi?

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

2 kommenttia

  1. Onpa kiva kappa <3 Tuo babymerino on ihanaa lankaa. Kyllä olen neulonut sukkia, lapasia ja pipoja jo tänä vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Siitä tuli oikein soma ja käytännöllinen. ❤️
      Vau, oot ollu todella ahkera!

      Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)