perfektionistin painajainen

6/22/2015 12:16:00 ap.

...nuo mun asettelemat mansikat nimittäin. 


Teittästet juhannustaikoja? 
Keräsittä seittemisen kukkaa tyynyn alle ja näittä unen tulevasta rakkauvestanne?

Mien niinkään. Minun kukat on kaks viikkoa vanahoja, kuihtummaan päin ja taiat tehin - nimittäin keittiössä.

Ei ollu oikein taaskaan kovaa hypeä juhannuksesta, se on laantunu liiaksi ja se oliki viikonloppu muitten joukosa. Ei ollu kovaa intoa ryypätä, saunoa, olla tyhymä ja katua loppu elämäänsä juttuja. Sen sijaan juotiin sivistyneesti, kestittiin suuren, odotetun porukan sijasta muutamaa ihmistä, käytiin extemporena baarissa tanssimassa hyvällä porukalla ja valvottiin aamuun asti. Sitten kärsittiin vain yks päivä pääkivusta, joka nautittiin pois roskaruualla.

Meän juhannuksen kattauksessa oli grilliherkkuja, olutta, kokista, viiniä, mansikoita ja kakku.


Vanilja-valkosuklaajuustokakku mansikoilla

Pohja

90 g Marie-keksimurua
1 Kismet
50g voita


Täyte

  2 dl kuohukermaa
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
250g mascarponea
65 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
½dl sitruunamehua
2 tl jauhettua vaniljaa

Koristeeksi mansikoita

Vuoraa 20cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja kismet ja sulata voi. Painele keksipohja lusikala vuoan pohjalle tasaseksi, peitä vuoka foliolla ja laita jääkaappiin. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa eri kulhoissa vaahdoiksi vaniljakastike ja kuohukerma. Vatkaa mascarpone kerman joukkoon ja sekoita joukkoon vaniljavaahto. Sulata liivatteet kiehautettuun sitruunamehuun ja kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan vatkaten. 
Sulata suklaa ja kauho kukkurallisia ruokalusikallisia täytettä suklaan sekaan. 
Kaada täyte vuokaan ja tasoita. Kaada lopuksi päälle suklaatäyte ja tasoita pinta nuolijalla.  

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Koristeeksi mitä tahansa ihanaa - 
mansi- tai mustikoita (hehe), vadelmia, suklaakiehkuroita...
Nauti ystävien kanssa.






Aina (samaa) viiniä, vaniljaa ja mansikoita. 
Jokhan tästä pääsis muittenki makujen maailmaan?

tudiluu!


Saatat tykätä myös näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)

bloglovin'

« rosannaofmay

myTaste

myTaste.fi

Pinterest