Kesä ilman jäätelöä on kuin...

7.6.15Alan olla vakuuttunu, että kesäksi toukola kokee aina sisältömuutoksen ja tästä tulee leivonta- ja puutarhapainotteinen blogi. No, haitanneeko tuo! Kesällä on aina juhlia, joten leipoa pittää.

Ratkean kokoajan, aina ja iankaikkisesti herkkuihin. Roosputtonin koekeittijössä innostuttiin kovasti maailman helpoimmasta jäätelöstä, jonka voi tehdä ilman jäätelökonetta. Pienen viinimäärän ja mansikoiden innostamana pakastimeen meni n. 1,5 litran vuoka täynnä, no mitäköhän - kotitekoista jäätelöä!

Voit maustaa jäätelön oman makusi mukaan marjoilla, hedelmillä, sitruunankuorella, jäätelökastikkeilla, karkeilla, suklaan makuisella kondensoidulla maidolla, kaakaojauheella... Vaihtoehtoja on niin monta kuin ihmisiäki.


Vanilja-mansikkajäätelö
ilman jäätelökonetta


5 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa

...ja siinä se!
Maustoin jäätelöä vielä Dr. Oetkerin vaniljamyllyllä eli oikealla, jauhetulla vaniljalla. 
Tähän ei tarvi lisätä ylimääräistä sokeria.


Vatkaa suuressa kulhossa kuohukerma jämäkäksi vaahdoksi. Kaada sen jälkeen nauhana sekaan kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Kaada jäätelö pakastuksen kestävään kulhoon ja mausta valitsemallasi tavalla. Tasoita pinta nuolijalla ja peitä kelmulla. 
Anna hyytyä minimissään kuusi tuntia tai yön yli. Ota jäätelö pehmenemään hetki ennen tarjoilua.

Pilkoin vaniljajäätelön sekaan tuoreita mansikoita. Virhe sinänsä, koska ne jääty niin koviksi. että jäätelöä ei meinannu saada kauhottua :D Seuraavalla kerralla käytän itsetehtyä mansikkakastiketta.
Meillä oli jäätelön kanssa tarjolla mansikoita, suklaakastiketta ja edellisestä leivonnasta keksimuruja. Pettämätön kombo! 


Haen kyllä kahavin kans lissää...

tudiluu!


Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)