Sanoko joku kesä?

14.6.15

Nyt, naiset ja herrat, se on täällä. Lapin kesä.
Senhän tietääpi siitä, että raparperia saa ja että akka voi hulluuksissaan pyöräillä niitten takia vaikka 14 kilometriä, kunhan ei saja. 

Minähän tännään tein niin ja keräsin pyörän tarakalle muutaman kilon raparperia, jota kävin vielä jakamassa tuolla kylillä muilleki. 

Näistä kesän pienistä rikkauksista onnellisena käy kuka tahansa leipomaan.


Raparperipiirakka

225°C, 20-25min

4 munaa
2½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4½ dl jauhoja
1½ dl maitoa
½ dl rasvaa/öljyä

200g raparperia


Vatkaa huoneenlämpöiset munat sokerin kanssa vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää munavaahtoon vuorotellen maidon kanssa hyvin vatkaten. Lisää lopuksi rasva ja sekoita. 
Kaada taikina vuoratulle uunipellille ja ripottele päälle pilkottu raparperi.

Tarjoile vaniljavaahdon ja kinuskikastikkeen kanssa.




Tämä on mun luottopiirakkapohja ihan mille vain piirakalle ja yleensä tähän sotkeutuuki oikein hyvin omena ja raparperi, miksei muuki.





kiitosnam!

Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)