kinuskiunelma.

16.6.14

30 handmade days, #21

Vaihettaanpa nyt aihetta johonki vähän ilosempaan, makiampaan ja parempaan ja jatkettaan 30 handmade daysia!

En oo pitkään aikaan tehny meille kotia mittään juustokakkua. Selasinki taas internetsiä ja löysin jottain liian täyvellistä: 
Kinuski-vadelmajuustokakku. 

Ohjehan on luonnollisesti Kinuskikissa.fi:stä ja löytyy nimellä Kinuski-vadelmaihanuus. 
Ite kuttusin sitä enemmän unelmaksi. Rakastan kinuskia ja vadelmia yhesä. Siispä laitan oman version ohjeesta, eli sen jolla minä tämän kakun totteutin.

Muistakaa laittaa vuoan alle joku tarjotin jossa on vähän reunaa, meinaan kiilteen kanssa mulla, niinku muillaki kinuskilaisilla, oli ongelmia ja se vuosi vuoasta pois. Varauduin kyllä siihen ja laitoin folioa vielä vuoan alle, mutta... Jouvuin tekemään kaksinkertasen kiilteen sen takia eikä päällimmäiset vadelmat siltikään peittyny :/Pohja
200g minttu-suklaa ballerina keksejä
50g voita

Täyte
4 dl kuohukermaa
3½ dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2½ dl Flora vispiä
250g mascarponea
½dl vettä

250g vadelmaa

Kiille
4 liivatelehteä
3½ dl marjamehua (käytin tiivistettä, sitä sen ½dl)
125g vadelmaa


Murskaa keksit täytteineen blenderissä  tai muulla sulle sopivalla tavalla ja sulata voi. Yhistä nämät kaksi asijaa. Vuoraa 24cm vuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos sinne. Mulla tätä oli niin palion että nostin kunnolla vielä reunoille. Laita jääkaappiin.

Tee kinuski mielellään edellisenä päivänä.
Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna ja sekottele niin kauan että kiehuu ja vähäsen paksuuntuu. Ota pois liedeltä ja anna jähtyä. Mää kyllä tein kinuskin samana aamuna ko tein tän kakun.. Käytin kinuskikattilan jäävesihauteesa jäähtymässä ja pukkasin hetkeksi pakastimmeen, sit loppuajaksi jääkaappiin. Sielä se ehti olla n. 4 tuntia. Ois saanu olla kauemmin.

Laita kuus (6) liivatetta likuammaan kylymään vetteen. Vaahota sitten loora vispi (2,5dl) ja sekota vaahtoon mascarpone.

Ota kinuski jääkaapista ja vatkaa sitä paksummaksi. Sekota se sitten Vispi-mascarponeseokseen. Kiehauta vesi ja liota liivatteet siihen, ja sekota täytteeseen.

Lusikoi täytettä vuokaan ja laita kahteen välliin vadelmaa. Levitä päällimmäiseksi loput täytteestä. Tasota pinta ja laita nyt ne kiilteen alle jäävät vadelmat kakun pinnalle. Laita sitten hyytymmään jääkaappiin.

Laita kiilteesseen tulevat neliä (4) liivatelehteä likuammaan kylymään vetteen. Laimenna mehu sopivan väriseksi ja kiehauta siitä n. ½dl. Sulata liivatelehet joukkoon. Kaaja liivatemehu loppumehun sekkaan ja varmista että se on haaleaa. Kaaja sitten vuokaan ja laita kakku jäähtymään.
Vaikeuksien kautta voittoon!

Kakku oli superhyvvää ♥
Mää käytin tässä kakussa suomalaisia pakastevadelmia, jota mulla oli yhteensä 400g ja kaikki meni tähän kakkuun. Että nuo painot on vaan suuntaa antavia, aina voi laskea vähän yläkanttiin. Jotku tykkää että vadelmaa on vähemmän, mää tykkään että sitä on palion! Ne ei siis värjänny kakkua paljoa eikä vetistyny liikaa. Suosittelen siis käyttämään myös pakastevadelmia jos tuoreita ei ole saatavilla :)


*

Kaks viikkua sitte tein kans vuokapullia, koska pullantuska oli valtava.
Oottako tet Kinuskikissan kinuskeja? 
Mikä on kaikkien aikojen paras Kinuskikissan ohje?


tudiluu, väliajala kahavia ja pullaa!


Saatat myös tykätä näistä

2 kommenttia

  1. Kinuskin kissan paras resähti on kyllä Neiti mustikan kakku.. niin hyffää ettei sanotuksi saa ;)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tosi hyvältä! Kinuskikissalla on huippuohjeita, niilä onnistuu aina :)

    VastaaPoista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)