yarnaholic

12.7.15


Nyt on ollu hyvin erittäin kuiva kausi käsitöiden saralla. Oon yrittäny neuloa touko-heinäkuu välillä yhtä (1) sukkaa, jonka sitten purin erinäisten epäonnistumisien ja käsikipujen seurauksena. Elokuun toiseen villasukkavaihtoon lähtee siis jo valmiina olevat, vastaanottajalle oikean kokoiset Arrows-sukat, joten ei tarvi repiä stressiä enää siitä asiasta. Nyt siis odotellaan elokuun alkua, jotta saapi sukat postiin ja kohti Amerikkaa!

*

Mulla on monta kuukautta ollu nyt kaapissa Kool-Aideja oottamassa. Kaikki tietää, että niillä voi värjätä ihan kaikkea. Kangasta, vaatteita, tukkaa ja lankaa. 
Värjäsin viimisiä.

Hairahdin siis ja ostin uuden kerän puhtaanvalkosta Nallea värjäyskokeiluihin, koska kotona oli vain pieniä nöttösiä valkosta 7veikkaa ja Pirtaa (= heleniä). Lisäksi keksin värjätä jo valmiita, värillisiä lankoja. Valitsin vaaleimman ruskean Impivaaran ja vaaleanpunaisen 7veikan. 


Ensin tulee vyyhdittää langat. Joka taloudesta ei löydy vyyhtitelinettä, joten apuna voi käyttää tuolia. Itse käytin jakkaraa ja pyörivää tarjotinta ja hyvin toimi!


Vieressä oli digitaalivaaka, jolla pystyi seuraamaan Nallekerän puolitusta. Vyyhdittämisen jälkeen sido erivärisellä langalla löyhästi.  


Vyyhdityksen jälkeen uita langat läpimäriksi vedessä. Ämpäri tai vessan/keittiön lavuaari toimii hyvin.

Ensimmäinen kokeilu oli Pirtaa. 
Kaadoin kolmeen kulhoon keitettyä vettä, sekaan värejä, lanka sinne lillumaan.

Piti vain saada kokeilla ja todeta itse, ettei tähän lankaan tartu väri. No, hyvin hentoinen pastelli. 
Nosta lanka pois vedestä ja puristele siitä ylimääräinen vesi pois (älä polta käsiä) ja laita kuivumaan.

Samassa vedessä, ilman värien lisäystä uitin toisen pienen vyyhdin 7veikkaa. Annoin langan uida niin kauan, että vesi oli täysin kirkasta.Seuraavaksi siirryinki jo keittämään värejä kattilassa. Huomatkaa ero ensimmäisen ja viimisen kuvan vedessä :D
Tässä levitin päiden dippailun jälkeen koko vyyhdin vuokaan, kaadoin päälle jauhetta epämääräsesti ja kaadoin kuumaa vettä päälle. Sekotukset hoidin haarukalla.

Lopputuloksena:

Pirta

7veikka

Impivaara

Nalle

7veikka vaaleanpunanen

Nalle
Kuvat ei anna oikeutta näille väreille.

Koulusta on jääny paskan maku suuhun kasvivärjäyksestä, koska se vei aikaa ja niitä lankoja lilluteltiin ensin monta monta tuntia (kiinnitysaine)vedessä ja sitten mooooooonta tuntia padassa avotulella. "Ei saa sekottaa, muuten huopuu!"
Siks lähinki tähän vähän sillä mielin, ettei nää kuitenkaan onnistu, tää sotkee, on tylsää ja tyhmää ja en kuitenkaan käytä näitä. Miten väärässä voi ihminen olla. 
Lopputulemaan oon ihan äärettömän tyytyväinen ja sitä mieltä, että kuka vaan voi värjätä lankoja ja tästä rohkaistuneena taidan värjätä tästedes kaikki langat ite.


Ootteko värjänny lankoja ite? Jos, niin millä? 
Kuluko väri pesussa/käytössä pois?

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

8 kommenttia

 1. Vau tulipa hienoja :) Itsekkin olen jo muutaman kerran värjäillyt ihan elintarvikeväreillä. On se mukavaa hommaa kun näkee oman kädenjäljen. Mistäs ostit kool-aidit ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tilasin Jari Mäki Oy:n nettikaupasta, sieltä saa kaikkea Amerikka-hömppää :D Eikä tullut kalliiksikaan tilata kuutta eri väriä, alta kympin lähetyksineen. Suosittelen lämpimästi, toimitettiin ihan muutamassa päivässä!

   Poista
 2. Teitpä kivoja värjäyksiä :) Toi koolaaminen on kyl niin koukuttavaa puuhaa :) Sulle on muuten haaste mun blogissa :) http://pakkoneulootikonarkea.blogspot.fi/2015/07/liebster-award-haaste-osa-1.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ja kiitos haasteesta. Sen verran voin osallistua, että vastaan ainakin kysymyksiin :D

   Poista
 3. Aivan ihanan värinen tuli tuosta oranssista nalle langasta ^^ Itellä ei oo tullut vielä kokeiltua, mutta mietintä myssyssä on ajatus jo jonkin aikaa kytenyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieki tykkään kans just siitä! Kannattaa ehottomasti kokkeilla, jää koukkuun. Ja on niin kivaa kattoa sitten neuloessa et minkälaista on saanu aikaan :)

   Poista
 4. Oi mitä karkkivärejä! Ja tuo leimuava oranssi! ♥ En ole koskaan lankoja värjäillyt, mutta mieli tekisi. Ehkäpä vielä kokeilen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja hei tervetuloa :) Oranssi oli kivasti hellun idea, en ois muuten varmaan tajunnu koko väriä käyttääkään. Mut se on niin upea! Kannattaa kokeilla värjätä ;)

   Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)