hyvvää meuhaa.

1.7.15

Hyh, hellettä. Oikiasti nyt.

Mie voin myöntää ihan rehellisesti, ettei kesä ole minun lempiaikaa. Selekäläskit hikuaa jo ajatuksesta, että pitäs mennä ulos. Tai olla. Hengittää.

Ei, mien tykkää kuumasta, ötököistä, hikkoilusta, auringonpistoksista, palamisesta (koska en rusketu), punkeista, siitepölystä enkä mistään. Kesässä hyvvää on vain täysi oikeus syyä jäätelö per päivä ja omien kukkien kasvatus. Preferably, siemenestä/mukulasta. Ja jäätelöki tehhään ite, paitsi jos ei jaksa.

Tänä kesänä minun keisarinkruunut on kasvanu jo ikkunan korkeudelle ja levinneet ihan käsittämättömästi, vaikka oon jakanu niitä ympäri kyliä ja levittäny sitä muualleki kukkapenkkiin. Malttamattomana odotan ensimmäisiä kukintoja, niitäki on ihan hurjasti! Kukkapostauksiaaaaaa jes!

Nyt "helleaallon" kourissa kuumaa pietellessä onki hyvä kiehauttaa vähän hellejuomaa. Tämän ossaa pahasinki noobi, jos on vaan iso kattila, raparperia ja sokeria. Ainiin ja siivilä. Ja pulloja.
Raparperimehu

2 l vettä 
1 l raparperia
(muita marjoja)
2dl sokeria
½ dl sitruunamehua
ripaus kanelia

Keitä vesi kiehuvaksi, lissää joukkoon pilkotut ja pestyt raparperit (ja muut marjat, sekkaan laitoin punasia viinimarjoja ja muutamat mansikat) ja kaneli. Keittele parikytä minnuuttia ja kaada siivilän läpi issoon kulhoon ja jäähytä. Ota raparperimössö talteen jos haluat tehä vaikka piirakan.

Laita mehu uuestaan liedelle miedolle lämmölle, kaaja joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Sekota niin kauan, että sokeri on liuennu. 

Kuumenna pullot, joihin meinaat mehun pullottaa. Käytin vaan kuumaa vettä, jonka kaajoin pois just ennen ku mehu oli valmis. Kaada mehu pulloihin ja laita korkki heti kiinni. Jäähytä kylymäksi.

Onnea, olet juuri tehnyt itse mehua!
Kaada nättiin lasiin, taputa ittiäs olokapäälle ja hörppää. 
Ja jos on pahhaa, nii älä silti sylykäse.
Hyvin teit, minkä teit.


Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)