Kakkuja kesän juhliin

30.7.17

Kaksi gluteenitonta tilaustäytekakkua pääsi taas meidän kotileipomosta juhliin voileipäkakun kera. 

Suklaaganache kakku kaakaopohjalla, sisällä vadelmarahkamousse ja mansikkasiivuja.


Suklaaganachea on nähty nyt tänä kesänä kakuissa paljon. Periaatteessa sehän on vain suklaata, joka on sulatettu vesihauteessa tai kattilassa kuumennettuun kermaan. Jotkut lisää ganacheen vielä voita tai hifistelijät glukoosisiirappia, jolla massaan saa juoksevuutta ja näin ganachea on helpompi levittää kakun päälle ja se on armollisempi levittäjälle. Tärkeää ganachen teossa on suklaan laatu, kerman ja suklaan suhde ja kärsivällisyys.

Ison täytekakun kuorruttaa kauttaaltaan tällä määrällä

2 dl kuohukermaa
200 g suklaata

Kaada kerma lämpöä kestävään, mielellään kahvalliseen kulhoon ja laita vesihauteen päälle kuumenemaan. Paloittele suklaa ja laita kerman sekaan. Älä sekoita välttääksesi mahdolliset ilmakuplat. Suklaa sulaa suhteellisen nopeasti, joten lopussa massan voi sekoittaa hyvin sekaisin. Ota kulho pois vesihauteesta ja lisää tässä vaiheessa voinokare/glukoosisiirappi. Pyörittele lusikalla sekaisin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 
Tässä on nyt tärkeää kärsivällisyys. Kuuma ganache sulattaa kakun päällä mahdollisesti olevan kerman, rahkan, moussen tai kreemin, joten katastrofin välttämiseksi ota ganachekuppi keittiön pöydälle ja istu alas. Selaa insta, facebook ja pinterest samalla ganachen lämpöä tarkkaillen ja välillä lusikalla pyöritellen, että pintaan ei muodostu ns. nahkaa. Kun kulho ei tunnu mistään kohtaa enää kuumalta ja ganache on juoksevaa, on turvallista olettaa että se on sopivan lämpöistä kakun päälle laitettavaksi. Kiireiset ihmiset saattaa käyttää viileää vesihaudetta. 
Toinen kakku oli jo mulle hyvin tuttu, vaaleapohjainen valkosuklaa-vaniljatäyte ja mansikoilla.Kakku on tosi basic ja asiakkaan toive oli, että kakku on pinnaltaan tasainen ja koristeissa käytetään marjoja, loppu oli minun käsissä. Lisäksi nakkasin sekaan vähän harsokukkaa, joka on muuten leikkokukkana uskomattoman kestävä. Toinen viikko lähti niillä käyntiin!Nyt oli siis kakkuviikonloppu 3/4. 
Ensi viikonloppuna on Veeran tuparit ja siihen näillä näkymin loppuu kakkujen teko, sitten pääsen mökille ♥

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)