Neuletakki

11.7.17

Sitä on neulottu enemmän ja vähemmän melkein 3 kuukautta. Se on mulle se ensimmäinen. Se on aika ihana, pehmeä ja lämmin.
Se on se mun eka neuletakki ja se on valmis. Puikot 3mm ja 3½mm, sukkikset ja pyöröt
Lanka Adlibris baby merino
Langanmenekki 336g
Aloitettu 26.4.2017
Valmis 8.7.2017


Ostin adlibrikseltä tarjouksesta keväällä yhteensä 12 kerää lankaa tätä varten eli 600g. Jäljelle jäi ihan inasen reilu 5 kerää. Lopuista saattaa hyvinki neuloa huivin tai kaks. Yllätyin lopussa menekistä, ku se ei ollukaan niin paljon ku olin olettanu tähän menevän. 
Lanka sais multa arvosanaksi 4/5. Helposti neulottava, hyvän tuntonen, ei pölise tai aiheuta allergista nuhaa, kivoja värejä ja halpa. 


En oo koskaan neulonu mitään huivia isompaa ns käyttövaatetta. Tää vähän venahti kun tätä kastelin, mutta onnistuneesti koska se oli mun makuun alunperin vähän liian lyhyt. 

Tämä kyseenomainen lanka tuntuu tosi hyvältä ihoa vasten. Ennen kastelua se vähän pisteli ja kutitti, mutta ei enää. Huuhteluaineen käyttö saattaa auttaa vielä entisestään. Aloitin jokasen kerän sisältä ja mitä lähemmäksi päästiin kerän päälliosaa, löyty melkein joka toisesta kerästä yksi solmu. Se ei oo paha määrä, jos 5/12 kerästä löytyy yksi. 


Neuloessa päänvaivaa aiheutti muutaman kerran ohjeen silmukkamäärät. Tein ensimmäistä kertaa ikinä orjallisesti (melkein) täysin ohjeen mukaan, ja yläosan pitsineuletta alotellessa mulla oli ainaki 20 silmukkaa liikaa! Niiden kaventelu ei onneksi näy valmiissa neuleessa eikä vaikuttanut lopussa neuloessa mihinkään. Ensinnäki, en varmaan enää ikinä neulo paitaa alhaalta ylös, niin ärsyttävää oli hihojen yhistäminen. Toisenaki, en varmaan koskaan enää neulo paitaa.
Pääntien päättelin joustavalla päättelytavalla, johon löysin ohjeen täältä.Nyt tämä takki pääsee oottaan kirpakoita syyskelejä.

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

8 kommenttia

 1. Tosi kaunis neuletakki! Minkä hintaista tuo lanka oli? Olisi ollut muuten ihana nähdä myös vähän laajempi kuva, jossa takki näkyy kokonaan. Kauniita kuvia kuitenkin nämäkin. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maksoin 12 kerästä muistaakseni 20 euroa, kun oli tarjouksessa. 50g kerä maksaa yksistään kuitenki alle 2e rt on edullinen 😊 ja tiiäks mää yritin ottaa koko kuvaa, mut en tykänny yhdestäkään! Otan myöhemmin instaan koko kuvan takista 😉

   Poista
 2. Kyllä on kaunis! Ei kannata jättää tähän paitojen neulominen, kokeile suraavaksi ylhäältä alas raglanlisäyksillä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva! Ei se varmaan tähän jää, mut en ihan heti ota toista paitaa, tai mitään muutakaan puikoille kun hermosärky vaivaa. Täytyy kokeilla kuitenkin seuraava ylhäältä alas 😊

   Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)