Unelmallinen Lotta

1.8.18

Tuossa kesä-heinäkuulla tuli tilattua kankaita enemmän, ku oma tarve vaatii. Kuitenkaan kaapista ei löytynyt mitään sopivaa, kun tuli mahdollisuus päästä testaamaan Unelmallisen uutta perhoshihaista Lotta-tunikaa. 


Käynti mummolassa osoittautui tällä kertaa pelastukseksi ja innoittajaksi, koska mummolta sain jemiksestä mustaa, joustavaa pitsikangasta. Hain lisäksi kangaskaupasta näille kesähelteille ihan liian paksua vuorikangasta.


Ompelin mekon rinnanympäryksen mukaan koossa 48, mutta joko omasta virheestä tai kankaan epäsopivuudesta johtuen tunikasta (paremminkin mekosta) tuli mulle liian suuri. Kaventelin sitä aika lailla ja päätin, että sopivan ihmisen löytyessä mekko vaihtaa kotia ja ompelen sitten itselle uuden, vähemmän tukalan version. Ehkä jopa värikkään. 
Mekosta tuli kuitenkin pitsin avulla kaunis, juhlakäyttöönkin sopiva kampe. Kaavojen avulla voi tunikasta tehdä jopa 30 eri variaatiota, joten kaava on todella monikäyttöinen.


Pitsin reunat huolittelin pelkällä saumurilla ja kaula-aukon käänsin nurjalle ja tikkasin kaksoisneulalla. Loppujen lopuksi tämä tuplana ommeltu mekko ei ollut sen suuritöisempi, kuin normaalikaan. 
Tässä vielä ihana peilikuva, jossa mekko näkyy kokonaisuudessaan.

 

Tästä löydät edellisen Unelmallisen tunikan, Helenan.

Tämä kesä on kyllä ollut tuskallisen kuuma, 
enkä oo kertakaikkiaan pystynyt tekemään mitään.
Tulispa kylmä.
Elokuu 


tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

0 kommenttia

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)