Vuoden villatakki

20.3.19

Tiedättekö sitä tunnetta, kun haluat jonkun neuleen valmiiksi heti, mutta neuleinspiraatio katoaa siinä välissä ja se katoaa kunnolla? Minä tiedän. Tätä neuletakkia tehdessä olin neulomatta sitä pisimmillään noin puoli vuotta.


Heti ensimmäisen neulomani neuletakin jälkeen muhun iski keltainen kausi, joka on jatkunut tähänkin asti. Mulla oli visio raitaisesta takista keltaisilla tehosteilla. Heti innoissani menin lankakaappia kaivamaan ja löysin yhteensä 400 grammaa paitaan sopivaa lankaa. Valkoinen ja harmaa on Adlibriksen baby merinoa ja resoreihin valitsin Nallen ehkä vähän oranssiin taittavan keltaisen. 

Etsin Garnstudion sivuilta sopivan yksinkertaisia, tällä kertaa raglanhihaisia ylhäältä alas-paitaohjeita, joita voisin soveltaa tähän omaani.
Tämä takki oli mun murheenkryyni ja samalla levollinen välineule, kun olin saanut valmiiksi sukkapareja ja lapasia. Harakiri kävi kuitenkin parissa kohtaa. Ensimmäinen sattui kun oli helmaresorin neulomisen aika ja olin saanut pari kerrosta neulottua: tää keltainen on ihan hirveä enkä halua käyttää sitä. Tilasin oikein neonkeltaista Arwettaa yhden kerän, jolla tekisin kaikki resorit.


 Toinen sattui hihojen kohdalla, kun normaalista tavastani poiketen en ollut kirjoittanut kuinka monta silmukkaa kainalon alta poimitaan. Sain sitten neulottua toisen hihan valmiiksi ja se oli 3cm kapeampi kuin toinen! Purkuun vain ja poimin vähän enemmän silmukoita. Ei se vieläkään ole täysin identtinen, mutta paljon parempi.

Kolmas harakiri sattui, kun olin saanut neuleen muuten neulottua, mutta ensimmäisenä tehty pääntien resori oli vielä väärää keltaista. Päätin leikata sen pois ja poimia silmukat ja neuloa uudella värillä. Helppo juttu, eikö vaan? No ei. Satuin sohaisemaan saksilla myös valkoista kerrosta, jonka lankaa ei ollut enempää ja osa silmukoista katosi. En tiedä miten sain neuleen oikeasti pelastettua ja että kestääkö se käyttöä, mutta toistaiseksi se on vielä kasassa. Kaiken tämän shokin jälkeen neuloin uuden resorin vahingossa puolta numeroa liian isoilla puikoilla ja neule vähän valahtaa kun pääntie on liian iso. Uskon jaksavani korjata sen tulevaisuudessa.


Tein raitojen värinvaihtokohdan paidan keskelle eteen, johon neuloin 3 silmukkaa nurjaa. Se kohta olis voinut olla toki leveämpikin, mutta sooloilin ekaa kertaa steekattavaa paitaa, joten en tiennyt parempaa tapaa. Mehukekkereillä on muuten hyvät ohjeet steekkaukseen eli villapaidan aukileikkaukseen, käykää katsomassa ohjeet sieltä!
Siksakkasin nurjien silmukoiden molemmilta reunoilta normaalilla ja kolmiaskelsiksakilla. Sitten vain leikkasin paidan auki ja poimin silmukat nappilistaa varten. Siinäkin sooloilin, enkä mitenkään hirveän onnistuneesti, mutta sain silti napinlävet aikaiseksi.

Ja tässä se on.

Neuletakki

Puikot 3 ja 3½mm pyöröt+sukkikset
Lanka Adlibris baby merino ja Arwetta
Langankulutus 342 g
Pääntiestä tuli ehkä jopa liian avara, että neuletakki saattaa valahtaa alas olkapäiltä, mutta neulon resorin vielä uudestaan ja tällä kertaa oikean kokoisilla puikoilla ja vähemmillä silmukoilla.
Kaiken kaikkiaan takista tuli ihan kelpovaate ja vahingossa oikean kokoinen. Neule valmistui "jo" 12.12.18, mutta napit löysin ja sain ommeltua vasta viikko sitten. Sen jälkeen neule otti kylvyn ja kuivui pari päivää tasona. Sillä sain nuo hienot selkäpuolen rypytkin aikaiseksi.

Mitä tykkäätte? 
Minusta tämä oli ihan vuoden arvoinen pakerrus. 
Nyt alan etsiä uutta paitamallia!

tudiluu!

Saatat myös tykätä näistä

6 kommenttia

 1. Kiitos Teresa! Niin kannatti. Sit uuden paidan kimppuun 🙈

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva neule, ja tuo keltainen on ihana lisä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on ihanan pirteä olematta räikeä, vaikka neonin keltaiseen se taittaakin 💛

   Poista
 3. Kyllä kannatti, vaikka se hieman koettelekin. Keltainen väri tuo kivan pirteyden takkiin. Hienoa :) Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin ihastuin tähän takkiin, näyttää kivalta päällä vaikkei pitäis kiinnikään 😊 mukavaa alkavaa viikkoa Liisa!

   Poista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)