23. DIY pakettikoristeet

23.12.20

 Käsityöblogien kalenteriluukku 23 aukeaa tänään täällä. Eilinen luukku aukesi Rakkaudella Henna-blogissa ja jouluaaton luukku aukeaa Craft Candidaten blogissa, ja se päättää tämän vuoden kässäjoulukalenterin. Tämä on joka vuosi ihana yhteinen projekti ja sisältää niin valtavasti erilaista sisältöä, että jokainen varmasti saa tästä jotain irti.


Mä oon tänä vuonna inspiroitunut aika paljon omista töistä, joita oon vuosien varrella tehnyt. Pientä stressiä mulle aiheutti tänä vuonna kalenteriluukun sisältö. Kun olin vihdoin sinut sen kanssa, että pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, löysin vanhoista postauksistani aiheen jota voisin tarkastella materiaalien puolesta uudesta kulmasta ja tuoda siihen jotain lisää.


DIY pakettikoristeet

Nämä tarvitset

Käytin mulla jo kauan ollutta ilmakuivuvaa DAS-massaa, sekä talviaiheisia leimasimia, joita on vuosien aikana kertynyt pieni pino. Ilmakuivuvasta massasta mulle tulee mieleen saven ja paperimassan sekoitus. Se käyttäytyy savimaisesti, mutta leikkautuu/repeää vähän kuin hienompi paperimassa ja kuivuu todella kevyeksi. Massasta tehtyjä koristeita voi niiden kuivuttua hioa. Kannattaa hioessa käyttää maskia, koska se pölyää todella paljon.

Kaulin massan ohueksi levyksi ja painelin sinne tänne hiutaleita ja leikkasin ne irti erilaisia muotteja käyttäen. Käytin myös kastehelmi tuikkukuppia massan koristelussa. Sen jälkeen kirjainleimasimella painoin lahjansaajien nimet massaan ja painoin pillillä ripustusta varten reiän. 

Kun palat olivat kuivuneet, hioin kaikkien koristeiden reunat dremelillä. Tähän voi myös käyttää hienoa hiomapaperia.


Mulla ei ollut normaalia kultaista maalia, mutta kangasväriä kyllä, joten käytin sitä. Hammastikulla ja ohuella pensselillä maalasin koristeisiin nimet, sekä muutamia yksityiskohtia taustasta. Väri toimi hyvin, eikä koriste mennyt pilalle mitenkään. Aina ei tarvitse ostaa vasittua asiaa, tässä tapauksessa askarteluun tarkoitettua kultaista maalia, vaan voi ajatella boksin ulkopuolelta ja käydä läpi materiaaleja, joita sulla jo valmiiksi on.

Valmis!Edellisiin lahja/pakettitägeihin verrattuna tästä ilmakuivuvasta massasta tehdyt koristeet ovat todella hauraita, eivätkä kovinkaan suurella varmuudella pääse jatkokäyttöön, siinä missä Fimo on todella kestävää ja kumimaista ja siitä voi tehdä vaikkapa avaimenperän. Tein siksi muutaman fimokoristeenkin, koska minua viehättää kovasti nyt graafinen ja voimakas musta väri yksityiskohtina. Minusta on kiva nähdä vaivaa lahjan ja sen paketoinnin eteen, uskon että lahjansaajastakin on mukavaa nähdä, että häntä on ajateltu koko lahjaprosessissa.

Oon viime kuukausina kerännyt talteen paketteja, joita voin käyttää hyödyksi lahjapaketoinnissa. Yllä näet esimerkiksi lahjapaperilla päällystetyn älylamppupakkauksen ja alapuolella magneettikiinnitteisen vahvan pahvikotelon, jossa on ollut veitsiä. En kiinnittänyt tai laittanut paketteihin pysyvästi mitään merkintöjä tai teippiä, jotta lahjansaaja voi halutessaan itsekin käyttää paketin uudelleen. Kierrätys kunniaan!


Tein lisäksi uunissa kuivatettuja appelsiineja koristeiksi. 

Leikkaa appelsiinit/klementiinit/mandariinit ohuiksi siivuiksi ja kuivaa niiden pinta talouspaperilla. Aseta leivinpaperille ja laita kuivumaan uuniin 50-80 asteeseen +4 tunniksi. Tarkoitus ei ole paistaa, vaan kuivattaa appelsiineista kosteus pois. Kääntelin niitä parin tunnin välein, jotta ne kuivuvat tasaisesti.

Mun appelsiinit oli uunissa n. 6 tuntia 50℃ kiertoilmauunissa.


Tämän myötä toivotan teille kaikille oikein ihanaa joulua

Saatat myös tykätä näistä

3 kommenttia

  1. Minäkin olen säästellyt pakkausmateriaalia joulua varten. Ihania paketteja olet tehnyt. Oikein hyvää ja rauhallista joulua sinulle Rosanna!

    VastaaPoista
  2. Kauniita paketteja olet tehnyt. Kiitos inspiraatiokuvista.
    Hyvää joulua ja uutta vuotta tulevaa!

    VastaaPoista

Risut ja ruusut ovat tervetulleita! Olethan asiallinen kommentissasi. Kiitos! :)